LSV prikuplja potpise u 70 mesta širom Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Najave | Petak, 13. 11. 2015. | Komentara: 0

LSV prikuplja potpise u 70 mesta širom Vojvodine

Novi Sad, 14. novembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine ovog vikenda prikuplja potpise za zaštitu vojvođanskih poljoprivrednika i spas vojvođanskih oranica u 70 mesta na 114 lokacija širom AP Vojvodine.

LSV

Podsetimo, Liga socijaldemokrata Vojvodine prikuplja 100 hiljada potpisa  s namerom da se raspiše referendum kojim će biti zatraženo od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srbije da zaštite domaće poljoprivrednike, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta.  

Inicijativom se takođe zahteva i da država zaštiti ovdašnje poljoprivrednike i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima ili domaćim tajkunima.

Detaljan spisak lokacija na kojima će građani i građanke ovog vikenda moći da potpišu inicijativu LSV u vojvođanskim gradovima i opštinama pročitajte u posebnom dokumentu.

Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Događaji | Petak, 27. 12. 2013. | Komentara: 0

U januaru o usklađivanju Statuta

NOVI SAD – Skupština Vojvodine formiraće tokom januara radnu grupu koja će se baviti usklađivanjem Statuta pokrajine sa Ustavom Srbije, na osnovu presude Ustavnog suda, koji je osporio dve trećine odredbi Statuta, odlučeno je danas na sednici Odbora pokrajinske skupštine za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine.
Iz medija | Petak, 27. 12. 2013. | Komentara: 0

Mlade muče nezaposlenost, neinformisanost i nasilje

NOVI SAD - Kao i prethodnih godina, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu vredno je radio na poboljšanju stanja sporta i mladih u AP Vojvodini, ali smo 2013. godine kao prioritete sebi pretpostavili brigu o zdravlju mladih, kako u sportskom, tako i u omladinskom sektoru, rekla je u intervjuu za „Danas“ pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić.
Događaji | Četvrtak, 26. 12. 2013. | Komentara: 0

Ko je izračunao da NIS vredi 400 miliona evra?

BEOGRAD – Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić upitao je danas prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića kako se došlo do cene od 400 miliona evra prilikom privatizacije Naftne industrije Srbije i ko je to izračunao.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook