LSV: Stop nasilju i nasilnicima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 12. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV: Stop nasilju i nasilnicima

Novi Sad, 12. novembar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja presudu Apelaciononog suda u Novom Sadu kojom je potvrđena presuda Osnovnog suda u Zrenjaninu, po kojoj bivši poslanik Srpske napredne stranke i predsednik Odbora za kulturu i informisanje  Skupštine Srbije Mirko Krlić mora da plati glavnom i odgovornom uredniku nedeljnika „Zrenjanin“ Daliboru Bubnjeviću 300.000 dinara za nanetu duševnu bol i pretrpljeni strah, jer ga je vređao i fizički napao 30. marta 2018. godine na jednom javnom događaju u Zrenjaninu.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nesrećno društvo u kom nasilnici vode skupštinske odbore ili zauzimaju bilo koje druge odgovorne funkcije. 

Nasilje koje čine državni funkcioneri inicijalna je kapisla za nasilje u čitavom društvu, pa ne čude brojni incidenti kojima svedočimo svaki dan. 

Ne čude ni napadi i pretnje kojima su izloženi novinarke i novinari nezavisnih medija. 

Pozivamo Srpsku naprednu stranku da ne čeka sudske epiloge nasilnog i primitivnog ponašanja svojih visokih funkcionera, nego da ih primerno sankcionišu i pokažu iskreno opredeljenje za obračun sa onima koji krše zakon. 

Jedina poruka koju svi moramo poslati je STOP NASILJU!

Portparol 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook