Modernim Ustavom protiv beogradizacije Srbije

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 21. 04. 2019. | Komentara: 0

Modernim Ustavom protiv beogradizacije Srbije

Novi Sad, 21. april 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je svaka vest o ekonomskom oporavku Srbije dobra, ali treba istaći da se najveći deo takvih novosti odnosi samo na teritoriju grada Beograda. 

LSV

Američka agencija „Mudi“ objavila je da Beograd ima povećani kapacitet samofinansiranja, kao i poboljšanu poziciju likvidnosti.Ovakve vesti zasenjene su veoma lošim stanjem u ostalim krajevima zemlje. U svim regionima, izvan glavnog grada, beleži se drastična depopulacija. Sela su pusta, a slična sudbina zadesila je i mnoga gradska i opštinska središta. 

Dok se male sredine gase, očito je da se u glavnom radu sprovode brojni investicioni poduhvati, koji često koštaju više od godišnjih budžeta nekoliko opština zajedno. Poslednji primer je „beogradska gondola“, čija vrednost izgradnje dostiže ukupne godišnje iznose budžeta Žitišta, Plandišta i Nove Crnje.

LSV smatra da vesti o poboljšanom kreditnom rejtingu Beograda čude, posebno kada se zna da je u poslednjih desetak meseci Vlada Srbije, iz svoje budžetske rezerve, glavnom gradu uplatila najmanje sedam miliona evra, ili više od 800 miliona dinara.

Nažalost, i pored drastične razlike u kvalitetu života ostatka Srbije u odnosu na Beograd, državna vlast i dalje nesrazmerno pomaže centar naše države. 

Centralizacija guši Srbiju, a  jedan od njenih najbezobraznijih izraza je beogradizacija. 

LSV traži hitne sistemske promene! Insistiramo na donošenju novog Ustava i zakona koji će omogućiti ravnomerni regionalni razvoj. 

Pozivamo sve aktere na političkoj sceni Srbije da postignu konsenzus oko jednog pitanja, a to je da Beograd nije jedini grad u zemlji.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonIzjave | Petak, 29. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Nema pobede bez borbe

Nema pobede bez borbe, poručio je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, političkog saveza Vojvođanskog fronta, Srbije 21, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma okupljene oko Ujedinjene demokratske Srbije. Predstavnici UDS-a razgovarali su juče sa stanovnicima Subotice.
Odbori LSV | Petak, 29. 05. 2020. | Komentara: 0

Grujić: Naši kandidati za odbornike nemaju ličnih interesa i nisu preletači

Našu listu čine odgovorni ljudi različitih zanimanja, interesovanja i obrazovanja - kaže Miroslav Grujić, nosilac liste „Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Kikindu - LSV i ZZV“. 
Saopštenja | Petak, 29. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Da granica između Srbije i Evropske unije što pre nestane

Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i jedan od lidera  Ujedinjene demokratske Srbije, istakao je u Subotici da je veoma važno da što pre nestane granica između Srbije i Evropske unije. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook