Ulična akcija; Liga nastavlja da traži ravnopravnu upotrebu ćirilice i latinice u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Najave | Utorak, 22. 01. 2013. | Komentara: 0

Ulična akcija; Liga nastavlja da traži ravnopravnu upotrebu ćirilice i latinice u Novom Sadu

LSVNOVI SAD, 22. januar  – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine nastavalja da institsira na ravnopravnoj upotrebi ćiriličnog i latiničnog pisma u Novom Sadu.  Ćirilica i latinica su u Novom Sadu uvek bile ravnopravna pisma, kao što su i građani bili ravnopravni.

To je bilo vreme kada gradski funkcioneri nisu merili koliko ima pripadnika nacionalnih zajednica u Novom Sadu i da li imaju zakonsku obavezu da i jezici nacionalnih zajednica budu u službenoj upotrebi.

Tim povodom,  članice i članovi LSV Novi Sad će sutra, u sredu 23. januara u 11 časova na autobuskoj okretnici u Šafarikovoj ulici održati uličnu akciju a novinarima će se obratiti funkcioner Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine i član predsedništva LSV Aleksandar Kravić.

Pozivamo vas da izveštavate.
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Najave | Četvrtak, 31. 03. 2016. | Komentara: 0

NAJAVA DOGAĐAJA

Kandidati i kandidatkinji Lige socijaldemokrata Vojvodine za pokrajinske poslanike održaće sastanak sa univerzitetskim profesorima, doktorandima, asistentima, studentima i mladima koji žele da se bave naukom u Vojvodini.
Najave | Četvrtak, 24. 03. 2016. | Komentara: 0

NAJAVA DOGAĐAJA

Sutra, u petak, 25. marta, u 11 časova, u sali na prvom spratu u prostorijama Glavnog odbora LSV (Trg mladenaca 10), biće održan sastanak mladih kandidatkinja i kandidata Omladine LSV na predstojećim izborima sa predstavnicama i predstavnicima mladih iz nevladinih i studentskih organizacija.
Najave | Četvrtak, 17. 03. 2016. | Komentara: 0

NAJAVA DOGAĐAJA

NOVI SAD, 17. mart - U petak 18. marta, sa početkom u 11 časova, u sali na prvom spratu u prostorijama Glavnog odbora LSV (Trg mladenaca 10), zakazan je sastanak kandidatkinja LSV na izborima za poslanike i poslanice u Narodnoj skupštini Republike Srbije, sa predstavnicama nevladinih organizacija i preduzetnicama iz Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook