Ne dozvoliti da se u Srbiji ponovi nestašica goriva

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 22. 09. 2019. | Komentara: 0

Ne dozvoliti da se u Srbiji ponovi nestašica goriva

Novi Sad, 22. septembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva premijerku Anu Brnabić da saopšti javnosti da li je tačno da su obavezne rezerve nafte u Srbiji za slučaj nestašice dovoljne za samo deset dana i ako je tako - smeni ministra energertike Aleksandra Antića. 

LSV

Srbija ne sme sebi da dozvoli da joj privreda ostane bez goriva, ili da građani ponovo čekaju u redovima, kao što je to bio slučaj mračnih devedesetih godina. 
 
Kako je moguće da vozači pet godina na ionako visoku cenu goriva plaćaju još 2,6 dinara radi stvaranja tih zaliha a da, po svoj prilici, ni četvrtina novca nije iskorištena za te svrhe?
 
Nakon napada na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji pre nekoliko dana, u svetu vlada bojazan u vezi sa snabdevanjem ovim energentom.
 
Ako je Srbija sebi dozvolila luksuz da umesto barem dvomesečnih, ima tek simbolične odnosno desetodnevne, zalihe, kod nas ima itekako razloga za zebnju.
 
Posebno je tek pitanje kako je moguće da smo prošlog avgusta imali zalihe za 20 dana, kako je tada tvrdio ministar Antić, a da danas imamo upola manje
iako je bilo novca da zalihe budu veće i nije bilo krize u snabdevanju.  

U tom slučaju, nije ni čudno što ministar Antić ćuti, umesto da se sam oglasi i predoči javnosti šta je učinio da obezbedi snabdevanje građana u slučaju eventualnih potresa na svetskom tržištu.

Od premijerke očekujemo ili da smeni ministra ili da građanima saopšti da li je moguće da su milioni evra, prikupljeni po ovom osnovu korišteni za druge osnove u budžetu.
 
A onda je zanimljivo čuti i zašto je bilo tako i po čijem nalogu.
 
Tim pre, jer zahvatanja države od svake litre goriva već čine preko pedeset odsto cene.

A posebna tema su zahvatanja NIS-a, kompanije sa većinskim ruskim vlasništvom. 
 

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Četvrtak, 23. 01. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinskoj vlasti Vojvodina utešna nagrada dok čekaju beogradske funkcije

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da uprkos obećanjima, pokrajinski premijer nije uradio ništa. On je na tribini Vojvođanskog fronta rekao da je sadašnja pokrajinska vlast mnogo šta obećavala, a nije uradila ništa jer je njima Vojvodina utešna nagrada dok čekaju mesto u Beogradu.
Događaji | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Zakon o arhivskoj građi centralizuje arhive

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazic rekla je da se na Zakon o arhivskoj građi čekalo od 1994. godine, ali da se u njemu vidi tendencija centralizacije arhiva. Prema njenim rečima, to za LSV nije prihvatljivo, pogotovo što na teritoriji AP Vojvodine postoje nacionalne zajednice kojima treba pružiti mogućnost da brinu o svojim arhivama.
Odbori LSV | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem, danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook