Ne dozvoliti da se u Srbiji ponovi nestašica goriva

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 22. 09. 2019. | Komentara: 0

Ne dozvoliti da se u Srbiji ponovi nestašica goriva

Novi Sad, 22. septembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva premijerku Anu Brnabić da saopšti javnosti da li je tačno da su obavezne rezerve nafte u Srbiji za slučaj nestašice dovoljne za samo deset dana i ako je tako - smeni ministra energertike Aleksandra Antića. 

LSV

Srbija ne sme sebi da dozvoli da joj privreda ostane bez goriva, ili da građani ponovo čekaju u redovima, kao što je to bio slučaj mračnih devedesetih godina. 
 
Kako je moguće da vozači pet godina na ionako visoku cenu goriva plaćaju još 2,6 dinara radi stvaranja tih zaliha a da, po svoj prilici, ni četvrtina novca nije iskorištena za te svrhe?
 
Nakon napada na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji pre nekoliko dana, u svetu vlada bojazan u vezi sa snabdevanjem ovim energentom.
 
Ako je Srbija sebi dozvolila luksuz da umesto barem dvomesečnih, ima tek simbolične odnosno desetodnevne, zalihe, kod nas ima itekako razloga za zebnju.
 
Posebno je tek pitanje kako je moguće da smo prošlog avgusta imali zalihe za 20 dana, kako je tada tvrdio ministar Antić, a da danas imamo upola manje
iako je bilo novca da zalihe budu veće i nije bilo krize u snabdevanju.  

U tom slučaju, nije ni čudno što ministar Antić ćuti, umesto da se sam oglasi i predoči javnosti šta je učinio da obezbedi snabdevanje građana u slučaju eventualnih potresa na svetskom tržištu.

Od premijerke očekujemo ili da smeni ministra ili da građanima saopšti da li je moguće da su milioni evra, prikupljeni po ovom osnovu korišteni za druge osnove u budžetu.
 
A onda je zanimljivo čuti i zašto je bilo tako i po čijem nalogu.
 
Tim pre, jer zahvatanja države od svake litre goriva već čine preko pedeset odsto cene.

A posebna tema su zahvatanja NIS-a, kompanije sa većinskim ruskim vlasništvom. 
 

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Ponedeljak, 14. 10. 2019. | Komentara: 0

Građani Mađarske glasali protiv populizma i pokazali da se vlast osvaja na izborima a ne bojkotom

Liga socijaldemokrata Vojvodine čestita građanima susedne Mađarske na pobedi demokratije nad autokratijom i stabilokratijom Viktora Orbana, jednog od najdestruktivnijih evropskih populista. Glasajući za opoziciju, a protiv Orbana, građani su obezbedili pobedu u Budimpešti i u nekoliko većih gradova u Mađarskoj. 
Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Saopštenja | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Zajednička sednica predsedništava LSV i VP u Bačkom Petrovcu

Sinoć je u Bačkom Petrovcu održana zajednička sednica predsedništava Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije. Na sednici je razmatrana aktuelna politička situacija, a posebno je analizirano stanje na vojvođanskoj političkoj sceni. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook