Nedopustiva kampanja mržnje prema Crnoj Gori

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 29. 12. 2019. | Komentara: 0

Nedopustiva kampanja mržnje prema Crnoj Gori

Novi Sad, 29. decembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine sa velikom zabrinutošću upozorava na kampanju mržnje koja se u Srbiji vodi protiv Crne Gore. U govoru mržnje, koji ima za cilj da negira i dehumanizuje sve što simbolizuje crnogorski državni, nacionalni i kulturni identitet, podjednako učestvuju naprednjačka vlast i njeni mediji, kao i predstavnici Saveza za (veliku) Srbiju i njemu bliski mediji.

LSV

Na jučerašnjem okupljanju ultradesničara ispred ambasade Crne Gore u Beogradu bilo je otvorenih rasističkih poruka i poziva na nasilje, državni organi na to nisu reagovali, a mnogi od opozicionih protagonista SzS-a su bili prisutni.

Utrkivanje naprednjačke vlasti i samoproklamovane „prave“ opozicije u mržnji prema Crnoj Gori, kao i drugim susedima Srbije, sluganstvo koje i vlast i taj deo opozicije pokazuju prema Putinovoj Rusiji i prezir prema svemu što simbolizuje evropske vrednosti ima za cilj da ukine bilo kakvu alternativu u Srbiji. I SNS i SzS baštine identičan sistem vrednosti i dele istu idelošku paradigmu nacionalizma i mržnje prema našim susedima u regionu. Ni jedna od ove dve grupacije nije odustala od velikodržavnog koncepta i pretenzije prema okolnim suverenim državama. 

Takvom svojom politikom, naprednjačka vlast Srbiju ponovo gura u izolaciju vraćajući zlokobne devedesete godine. S druge strane, svojom nacionalističkom retorikom, koja je često i ekstremnija od režimske, Savez za (veliku) Srbiju na neskriven način normalizuje Vučićevu vlast i njegovu politiku, sa ambicijom da u povoljnom trenutku postane i zvanični partner naprednjačke vlasti. U takvim okolnostima, Srbija ostaje zarobljenik najmračnijih ideja koje su je gurale u rat sa susedima i celim svetom.


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Odbori LSV | Utorak, 18. 02. 2020. | Komentara: 0

Samo Vojvođanski front Srbiju spasava

Pre brojnih odgovora na pitanje zašto Vojvođanski front, najpre podsećanje šta je on. Vojvođanski front je grupa političkih partija, organizacija i pojedinaca koja za cilj ima odbranu i zaštitu Vojvodine, njenih građana i dobara. 
Izjave | Ponedeljak, 17. 02. 2020. | Komentara: 0

Nedopustivo je učenicima deliti knjige kojima se promovišu mržnja i šovinizam

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je nedopustivo da se u školama u Vojvodini besplatno dele knjige kojima se učenicima nameće „desničarski narativ“.
Iz medija | Ponedeljak, 17. 02. 2020. | Komentara: 0ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook