Nema opravdanja za državu koja toleriše Šešelja

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 06. 05. 2019. | Komentara: 0

Nema opravdanja za državu koja toleriše Šešelja

Novi Sad, 06. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nije i nikada neće zaboraviti zlo koje je Vojislav Šešelj posejao 6. maja 1992. godine u Hrtkovcima i od kojeg smo branili svoje komšije.

LSV

Miting Srpske radikalne stranke i Šešeljev govor u Hrtkovcima označili su početak progona i nasilnog iseljavanja hrvatskog, ali i drugog nesrpskog i opozicionog stanovništva u više od 20 mesta u Sremu.

Podsetiću, Žalbeno veće Mehanizma za međunarodne krivične sudove, koji je nasledio postupke Haškog tribunala, 11. aprila prošle godine izreklo je Šešelju pravosnažnu presudu od deset godina zatvora za podsticanje progona, deportacije i prisilno premeštanje Hrvata iz Hrtkovaca te 1992. godine.

I zato nema opravdanja za državu koja mu dopušta da se vraća na mesto svog zločina.

Isto tako, nema opravdanja za državu koja krši Zakon o izboru narodnih poslanika i ne oduzima Šešelju poslanički mandat.

Dakle, Vojislav Šešelj od aprila prošle godine nije nikakav „pobednik Haškog suda“ nego samo i jedino osuđeni ratni zločinac.

Svakom svojom izjavom i pljuvanjem mrtvih od Zorana Đinđića do Dejana Anastasijevića, pretnjama i odvratnim vređanjem političkih protivnika i protivnica, Šešelj iz dana u dan samo dokazuje da je i dalje ono što je bio - zagađenje u javnom životu Republike Srbije i njenih građana.

Ujedno, pokazuje kolika je šteta što mu i ovde nije suđeno i za sva druga zla koja je priredio ovoj zemlji i njenim građanima tih mračnih devedesetih.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je bila i biće tu da insistira na tome da se i to dogodi.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad ČanakIzjave | Ponedeljak, 17. 02. 2020. | Komentara: 0

Nedopustivo je učenicima deliti knjige kojima se promovišu mržnja i šovinizam

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je nedopustivo da se u školama u Vojvodini besplatno dele knjige kojima se učenicima nameće „desničarski narativ“.
Iz medija | Ponedeljak, 17. 02. 2020. | Komentara: 0
Događaji | Nedelja, 16. 02. 2020. | Komentara: 0

Bojkot je loš jer će povećati broj poslanika SNS

Pitanje Vojvodine je pitanje koje mora da se drži otvorenim. Vojvodina je jedina šansa ove zemlje da pokaže kako treba da se živi u zemlji u kojoj je nedopustivo da se crkvi vrati pola Nacionalnog parka Fruška gora, a oni prvo što urade uzmu motorke i poseku, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook