Nikolić da Rusima postavi pitanje o energetskom sporazumu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 27. 05. 2017. | Komentara: 0

Nikolić da Rusima postavi pitanje o energetskom sporazumu

Novi Sad, 27. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da će odluka o formiranju Nacionalnog saveta za koordinaciju sa Rusijom i Kinom pomoći našoj državi da zaštiti svoje ekonomske interese.

LSV

Na čelo ove institucije postavljen je odlazeći predsednik države Tomislav Nikolić.

Očekujemo od gospodina Nikolića da njegov prvi posao na novoj funkciji bude analiza energetskog sporazume Srbije i Ruske Federacije, kojim je Naftna industrija Srbije većinski pripala ruskom partneru.

Tomislav Nikolić mora postaviti pitanje predstavicima Rusije na koji način se vrše istraživanja i radovi na naftim i gasnim  postrojenjima u Vojvodini i u kolikoj meri se zagađuje zdrava životna sredina.

LSV  želi da Nikolić ruskim partnerima objasni da je nelogično da u Rusiji rudnu rentu plaćaju 20%, a u Srbiji svega 3%, pa lokalne samouprave ne mogu da zakrpe ni 5 rupa na putevima  ili da saniraju oštećenja na mostovima preko kojih prelaze teški kamiona NIS-a.

Nikolić je u više navrata isticao da voli Srbiju i poštuje njene građane. Njegova nova pozicija prilika je da pokaže da zaista voli svoju i zemlji i štiti interese njenih građana.

Srbija nije ruska Gubernija, provincija ili kolonija. Srbija je nezavisna država!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook