Obeležen Dan deteta u Futogu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 12. 11. 2011. | Komentara: 0

Obeležen Dan deteta u Futogu

FUTOG - U toku protekle nedelje članovi Mesnog odbora LSV Futog prikupili su značajnu količinu hrane, odeće i sredstava za higijenu, koje su odneli jednoj porodici u tom mestu koja živi u teškim materijalnim uslovima.

LSV Futog

Ovom akcijom Futožanke i Futožani obeležili su univerzalni Dan deteta. Porodica kojoj je odneta pomoć živi u izuzetno lošim uslovima, podstanari su u trošnoj kući bez sanitarnog čvora, imaju troje dece.

Kako je navela članica ovog odbora i inicijatorka akcije Biljana Marojkin, cilj je bio da se pomogne gore pomenutoj familiji i makar jedan dan njihovoj deci učini lepšim.

-Posle letnje pauze hteli smo da se više angažujemo i da na razne načine budemo prisutni na teritoriji našeg mesnog odbora. Humanitarnom akcijom želeli smo da ukažemo na solidarnost koja je osnovna vrednost socijaldemokratije, a njenim ostvarivanjem sprečava se da ugrožene grupe ostanu usamljene - kazala je Marojkin i dodala:

- Ovim pokazujemo da prepoznajemo probleme naše zajednice i nastavak našeg delovanja ima za cilj izgradnju demokradskog, građanskog društva u kome će se uvažavati sve ljudske slobode i prava i poštovati sve obaveze, pa i obaveza da zaštitimo decu i omogućimo da rastu u kvalitetnijem društvu.

Ona je podsetila da je MO LSV Futog već učestvovao u sličnoj akciji kada su posetili gerontološki centar 1. oktobra i time obeležili Dan starih lica.

Podsetimo na 11. novembar u Generalnoj skupštini UN 1959. godine usvojena je Konvencija o pravima deteta, koja predstavlja jedini dokument koji se isključivo i celovito bavio pravima deteta. U Preambuli i u njenih deset principa izražena je odlučnost da se deca izdvoje kao posebno osetljiva grupa. Diskriminacija deteta se zabranjuje, nalaže se zaštita od svih oblika zapostavljanja, okrutnosti ili iskorišćavanja. U deklaraciji su sadržani i osnovi za zaštitu deteta u vanrednim okolnostima.

(BILSV, 12.11.2011.)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook