Obeležen Dan grada Novog Sada

 
 
Izbori u LSV
Omladina LSV | Četvrtak, 02. 02. 2012. | Komentara: 0

Obeležen Dan grada Novog Sada

NOVI SAD – Gradski odbor Omladine LSV Novi Sad Novi Sad obeležio je 1. februar, Dan grada, akcijom u centru tokom koje su sugrađankama i sugrađanima deljeni leci i kalendari sa motivima grada.

Omladina LSV

Omladinke i omladinci okupili su se kako bi Novosađanke i Novosađane podsetili na značaj ovog datum, na značaj reči “sloboda” i “autonomija”, kazao je tom prilikom predsednik GrO LSVO Novi Sad Dejan Bibić.

– LSV se zalaže za regionalizaciju, što znači imati različite regione koji imaju različite potencijale. Kad se regionu da mehanizam da se sam razvija, to podrazumeva određeni stepen vlasti, imovinu i sredstva. Onda svaki region može da razvija potencijale koje ima. I tako svaki grad može da se razvija, a to je ono na šta ovaj Dan treba da podseti građane - sloboda donosi razvoj i mogućnost da se napreduje – rekao je Bibić. Podsetio je da je Vojvodina do 1990. godine imala punu autonomiju, svoj Ustav, zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu. Ukidanjem tog Ustava i donošenjem novog, potpuno je ukinuta autonomija Vojvodine. Podršku jučerašnjoj akciji pružili su članice i članovi Omladine iz drugih opštinskih i gradskih odbora, a uveče je organizovano i druženje u prostorijama GrO LSVO Novi Sad.

(BILSV, 02. 02. 2012.)Govori | Sreda, 18. 09. 2019. | Komentara: 0

Sklonost ka populizmu pokrajinske vlasti, bez rezultata u radu

Nedostatak strategije, vizije, ideje, populističko ponašanje vladajuće garniture i nedoslednost u poštovanju donetih odluka samo su neki od razloga zbog kojih poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine nisu podržali predloženi rebalans budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu. 
Govori | Sreda, 18. 09. 2019. | Komentara: 0

Vlast neprecizno planira budžet Vojvodine

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati predloženi rebalans budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu jer je on posledica nepreciznog budžetskog planiranja. Kako kaže, rebalans nije opravdan i služi u promotivne svrhe. Šućurović je zamerio mala izdvajanja za poljoprivredu i što se za privredu i turizam u rebalansu ne odvaja nijedan dinar.
Govori | Sreda, 18. 09. 2019. | Komentara: 0

LSV ne može da prihvati izveštaj o izvršenju budžeta APV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da poslanici Lige ne mogu da prihvate izveštaj o izvršenju budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu u periodu januar-jun 2019. On je ukazao da je najmanje realizacije u delu onih sredstava koji bi trebali da služe razvoju Vojvodine, da je ponovo evidentan pad prihoda od zakupa poljoprivrednog zemljišta i prihoda od naknada za vode... ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook