Obeležen Dan grada Novog Sada

 
 
Izbori u LSV
Omladina LSV | Četvrtak, 02. 02. 2012. | Komentara: 0

Obeležen Dan grada Novog Sada

NOVI SAD – Gradski odbor Omladine LSV Novi Sad Novi Sad obeležio je 1. februar, Dan grada, akcijom u centru tokom koje su sugrađankama i sugrađanima deljeni leci i kalendari sa motivima grada.

Omladina LSV

Omladinke i omladinci okupili su se kako bi Novosađanke i Novosađane podsetili na značaj ovog datum, na značaj reči “sloboda” i “autonomija”, kazao je tom prilikom predsednik GrO LSVO Novi Sad Dejan Bibić.

– LSV se zalaže za regionalizaciju, što znači imati različite regione koji imaju različite potencijale. Kad se regionu da mehanizam da se sam razvija, to podrazumeva određeni stepen vlasti, imovinu i sredstva. Onda svaki region može da razvija potencijale koje ima. I tako svaki grad može da se razvija, a to je ono na šta ovaj Dan treba da podseti građane - sloboda donosi razvoj i mogućnost da se napreduje – rekao je Bibić. Podsetio je da je Vojvodina do 1990. godine imala punu autonomiju, svoj Ustav, zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu. Ukidanjem tog Ustava i donošenjem novog, potpuno je ukinuta autonomija Vojvodine. Podršku jučerašnjoj akciji pružili su članice i članovi Omladine iz drugih opštinskih i gradskih odbora, a uveče je organizovano i druženje u prostorijama GrO LSVO Novi Sad.

(BILSV, 02. 02. 2012.)Saopštenja | Subota, 25. 01. 2020. | Komentara: 0

Da li je moguće da Srbija ne može da proizvede kvalitetnu pšenicu?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga upitala je ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da li je moguće da Srbija ne može da proizvede kvalitetnu pšenicu. Koristeći instituciju pitanja poslanika, ona je od Nedimovića zatražila i odgovore na pitanja zašto naše brašno ne valja i zašto imamo nekvalitetno seme. 
Saopštenja | Petak, 24. 01. 2020. | Komentara: 0

Da sa evroparlamentarcima pronađemo nova rešenja za decentralizaciju

U Novom Sadu je u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine sa radom započela  međunarodna konferencija "Uloga regija u evropskim integracijama" na kojoj učestvuju  predstavnici političkih partija okupljenih u Evropsku slobodnu alijansu (EFA), političku grupaciju u Evropskom parlamentu koja okuplja regionalističke partije.
Saopštenja | Četvrtak, 23. 01. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinskoj vlasti Vojvodina utešna nagrada dok čekaju beogradske funkcije

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da uprkos obećanjima, pokrajinski premijer nije uradio ništa. On je na tribini Vojvođanskog fronta rekao da je sadašnja pokrajinska vlast mnogo šta obećavala, a nije uradila ništa jer je njima Vojvodina utešna nagrada dok čekaju mesto u Beogradu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook