Obnova kuće Stevana Bukovca u Zrenjaninu

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

Obnova kuće Stevana Bukovca u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Jedna od značajnijih građevina u Zrenjaninu, kuća Stevana Bukovca, sagrađena davne 1905. godine, koja je svojim položajem i fasadama naglasila čelo bloka i staru regulaciju na isticanju najstarijih gradskih saobraćajnica, uskoro će biti renovirana, pise dansnji Dnevnik.

Dejan Capo

Obnova i sanacija objekta započeta je zahvaljujući saradnji grada Zrenjanina i Javnog preduzeća Gradska stambena agencija. Direktor ovog preduzeća Dejan Čapo izjavio je da je pripremljena tehnička dokumentacija, da je urađen projekat, da su dobijeni uslovi od Zavoda za zaštitu spomenika, odnosno mere tehničke zaštite, kao i da je sprovedena javna nabavka.

– Najbolja ponuda došla je od grupe ponuđača iz Beograda – „Nikovid kompanije“ i „Ornament invest inženjeringa“, a iznosila je 7.993.000 dinara. Sanacija i adaptacija obuhvatiće radove na krovu: zamenu letvi, crepa i limenog dela krova, zatim fasadersko-zidarske, odnosno radove na malterisanju, gipsanim ornamentima i elementima koji krase zgradu, nakon čega će uslediti molersko-farbarski poslovi – objasnio je Čapo, i dodao da će, ukoliko vremenski uslovi dozvole, radovi potrajati sledeća dva meseca.

(BILSV, 17.12.2011.)Saopštenja | Sreda, 14. 04. 2021. | Komentara: 0

Država da predloži nove članove za Savet FPN

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da država poštuje autonomiju Univerziteta i kao osnivač za Savet Fakulteta političkih nauka odabere nove predstavnike, koji nisu u sukobu interesa i nisu visoki stranački funkcioneri.
Izjave | Sreda, 14. 04. 2021. | Komentara: 0

Srbija može da bude pristojna država

Verujem u to da Srbija može da bude pristojna država, da ona može da bude i demokratska i decentralizovana, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući na televiziji Happy rekao da se Srbija centralizuje u poslednjih 30 godina, te da zbog toga više niko ne veruje da bilo ko u zemlji može da reši neki problem, osim predsednika države.
Izjave | Utorak, 13. 04. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Evropski put je jedino rešenje za Srbiju i zemlje regiona

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je evropski put jedino pravo rešenje za Srbiju i zemlje regiona, te da ideja Saše Jankovića da je put ka boljoj budućnosti regiona u udruživanju u Balkansku konfederaciju neće dati željeni rezultat.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook