Bezbednost građanki i građana mora biti na prvom mestu

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 24. 04. 2012. | Komentara: 0

Bezbednost građanki i građana mora biti na prvom mestu

ZRENJANIN - U narednom periodu, odnosno u naredne četiri godine, ću se truditi da zastupam interese svih građanki i građana Zrenjanina u Skupštini AP Vojvodine – rekao je danas na konferenciji za novinare potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za poslanika u pokrajinskom parlamentu, po većinskom izbornom sistemu Aleksandar Marton. On je dodao da će glavni prioritet biti interesi stanovnika naselja izborne jedinice, koju zastupa.

Aleksandra Marton

- To su naselja: 4. jul, Ruža Šulman, Mala Amerika, Dolja, Kolonija, Mužlja, Ečka, Lukino Selo, Belo Blato, Mihajlovo i Jankov Most. Cilj mi je da, zajedno sa ostalim poslanicima iz Zrenjanina, stvaram jak lobi u Novom Sadu. Podvlačim da mi Beograd ne želimo da zamenimo Novim Sadom, jer nam ne treba još jedan veliki grad, u kojem će sve biti skoncentrisano. Vojvodini je potrebno još desetak ozbiljnih gradova, ali i još 35 razvijenih opština – istakao je Marton. Prema njegovim rečima, poslanici Lige u Skupštini AP Vojvodine će se boriti za decentralizaciju Vojvodine i za jednako uvažavanje glasa iz Zrenjanina ili bilo koje druge opštine u Banatu, Bačkoj i Sremu.

- U susretu sa mnogobrojnim građankama i građanima u mojoj izbornoj jedinici ukazano mi je na veliki problem nedostatka bezbednosti i to će biti jedno od pitanja koje ću postavljati i na kojem ću insistirati. U 21. veku čovek, bez obzira na sve razlike, treba da bude bezbedan. Nedopustivo je da gledamo špriceve po parkovima, kao i ostatke onoga što se dešavalo noć pre, što slobodno mogu nazvati nedopustivim ponašanjem. Nikome ne sme biti ugrožena bezbednost, a mi, na žalost, takvih pojava imamo sve češće u poslednje dve decenije – upozorio je Marton. Prema njegovim rečima, to ne znači da zrenjaninska policija, čiji rad je, kako je rekao, u puno navrata hvalio, ne radi dobro, već da bi mnogo bolje bilo da postoji vojvođanska Uprava policije, onakva kakva je bila do 1989. godine.

- Ovo će, ujedno, biti i okosnica mog rada: borba za poboljšanje stanja bezbednosti u Zrenjaninu, ali i u celoj Pokrajini – najavio je Aleksandar Marton.

(BILSV, 24.04.2012.)Odbori LSV | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

Bokan je granica koju nećemo preći

Na pitanje da li će LSV nastaviti saradnju sa naprednjacima u Novom Sadu ukoliko Tomislav Bokan izađe na izbore na zajedničkoj listi sa SNS, predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je za 021.rs da je LSV po tom pitanju bila više nego jasna.
Odbori LSV | Utorak, 18. 02. 2020. | Komentara: 0

Samo Vojvođanski front Srbiju spasava

Pre brojnih odgovora na pitanje zašto Vojvođanski front, najpre podsećanje šta je on. Vojvođanski front je grupa političkih partija, organizacija i pojedinaca koja za cilj ima odbranu i zaštitu Vojvodine, njenih građana i dobara. 
Odbori LSV | Utorak, 11. 02. 2020. | Komentara: 0

Delegacija LSV Novi Sad položila venac na spomenik Vasi Stajiću

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je venac na spomenik Vasi Stajiću povodom 10. februara, godišnjice njegovog rođenja i smrti.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook