Liga socijaldemokrata Vojvodine uvek na strani građanki i građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 04. 03. 2020. | Komentara: 0

Liga socijaldemokrata Vojvodine uvek na strani građanki i građana

Sombor, 04. mart 2020 - Svaki početak predizborne kampanje donosi „nove“ ideje o tome kako pomoći građankama i građanima, planove koji podižu standard i unapređuju uslove života. Tako je prilikom predstavljanja u ime „Novo lice Sombora“ dr Snežana Gajić, kandidatkinja za pomoćnicu gradonačelnika za oblast socijalne politike, predstavila kao „novu ideju“ nameru da unapredi prava trudnica, naročito u okviru zapošljavanja, ukazujući „da se tokom trudničkog bolovanja omogući lični dodatak koji nije umanjen“. 

LSV

Podsetićemo naše sugrađane i sugrađanke da je ministar Tomica Milosavljević predložio izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju kojim je trudnicama naknada za vreme trudničkog odsustva umanjena na 65% iznosa, krajem 2005. godine. Liga socijaldemokrata Vojvodine je reagovala kampanjom „Puna plata za trudnice“, insistirajući na isplati 100% trudničkog bolovanja. Početkom 2011. godine je i Gradski odbor LSV Sombor pokrenuo akciju prikupljanja potpisa građana i građanki, na osnovu čega je u Skupštini grada predata inicijativa da se razlika od 35% isplaćuje iz budžeta grada. Velika podrška sugrađana i sugrađanki bila je dokaz da su naše namere bile ispravne i da je ovo bila prava odluka. Tokom akcije, prikupljeno je preko hiljadu potpisa, nakon čega je odbornik u Skupštini grada Sombora predao predlog Zaključka o dodatnoj zaštiti trudnica na teritoriji grada Sombora, iako je skupštinska većina na sednici održanoj 14. juna 2011. godine odbila da se predlog uvrsti na dnevni red. 

Nastavili smo sa insistiranjem i u toku javne rasprave o Nacrtu budžeta grada Sombora za 2012. godinu dobili uveravanja od tadašnjeg gradonačelnika da će se u budžetu grada voditi računa o navedenim socijalnim komponentama. 

Insistiranje na adekvatnoj zaštiti trudnica, porodilja i porodica na teritoriji grada Sombora jedan je od ciljeva aktivnosti Gradskog odbora LSV Sombor. Za one koji rade u interesu sugrađana i sugrađanki, ove teme nisu nikako „nove“, ali su sve vreme jednako važne, zbog čega je doslednost u radu Lige socijaldemokrata Vojvodine uvek prisutna. 

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Sombor



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook