Ligaši podižu kvalitet života u mesnim zajednicama

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

Ligaši podižu kvalitet života u mesnim zajednicama

SUBOTICA – Lige socijaldemokrata Vojvodine za svoj cilj postavlja poboljšanje kvaliteta života i aktivno radi na njegovom ostvarivanju, istakla je juče potpredsednica Mesnog odbora LSV u Peščari Monika Ikotić, i pozvala građane i građanke da 11. decembra, kada se održavaju ponovljeni izbori za četiri mesne zajednice, izađu na birališta i glasaju za Ligu.

Subotica press

Ona je na konferenciji za novinare istakla da ponekad za rešavanje određenih problema nisu potrebna velika sredstva, već da je dovoljno uočiti ih i smisliti način za njihovo rešavanje.

– Tako je na inicijativu LSV, koja je i pripremila predlog, mesna zajednica konkurisala kod pokrajinskog Sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice s projektom postavljanja 21 nove table sa nazivima ulica na sva tri jezika u službenoj upotrebi u Subotici - srpskom, hrvatskom i mađarskom – istakao je predsednik MO LSV u Peščari Đorđe Dragojlović.

On je naveo da je to prvi put da je Mesna zajednica Peščara podnela neki predlog projekta pokrajinskim ustanovama, dodajući da će na ovaj način 70 ulica tokom decembra biti obeleženo novim trojezičnim tablama. Na mnogim mestima, čak i vrlo frekventnim raskrsnicama, takve oznake čak nisu dosad ni postojale, napomenuo je Dragojlović. Takođe, na konferenciji za novinare je rečeno da su ligaši iz Peščare zajedno s mesnom organizacijom LSV iz Novog sela pokrenuli inicijativu da se osvetli pružni prelaz u Koparskoj ulici, koji predstavlja veliku pretnju bezbednosti za stanovnike obe mesne zajednice, jer je izdignut iznad nivoa ulice, a vozovi neretko prolaze bez da su spuštene rampe.

(BILSV, 30. 11. 2011.)Odbori LSV | Ponedeljak, 15. 07. 2019. | Komentara: 0

Umesto da proradi, fabrika još u izgradnji i menja hemikalije za prečišćavanje

Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom najoštrije osuđuje neodgovornost predstavnika zrenjaninske vlasti prema interesima svih Zrenjaninaca time što ih i dalje dovodi u zabludu u vezi sa obezbeđivanjem zdrave pijaće vode.
Odbori LSV | Subota, 13. 07. 2019. | Komentara: 0

Ligaši u Zrenjaninu i Novom Sadu proslavili 29 godina postojanja LSV

Gradski odbori Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i Zrenjanin proslavili su prethodnih dana 29 godina postojanja LSV. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV Bečej osudio nacionalistički napad sugrađanina na novinarku N1

Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Toth oštro je osudio nacionalistički napad svog sugrađanina na novinarku N1, Zanu Cimini.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook