LSV ide samostalno na lokalne izbore

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Nedelja, 11. 12. 2011. | Komentara: 0

LSV ide samostalno na lokalne izbore

SOMBOR – Liga socijaldemokrata Vojvodine izaći će na lokalne i pokrajinske izbore samostalno, dok će na izborima za Narodnu skupštinu Republike Srbije ići u koaliciji, potvrdila je portparolka i narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov na konferenciji za novinare u Somboru.

Aleksandra Jerkov

– Liga socijaldemokrata Vojvodine će na lokalne i pokrajinske izbore izaći samostalno, jer to je prilika da iskažemo specifičnosti koje imamo u odnosu na ostale stranke, a to su naša 21-godišnja borba za autonomiju, protiv rata, podela i nasilja – izjavila Jerkova, a prenele Somborske novine.

Koalicija za republiku

Kako je dodala, zbog sadašnjeg izbornog zakona, LSV je primorana da na republičke izbore ide u koaliciji. Ona je istakla da će Liga socijaldemokrata Vojvodine odabrati „onu koaliciju koja će moći građanima Srbije da ponudi evropsku budućnost i koja će moći da pobedi Srpsku naprednu stranku, zbog toga što LSV smatra da to nije istinski evropska stranka i da to nisu novi ljudi”.

– Liga socijaldemokrata Vojvodine će i u predstojećoj predizbornoj kampanji insistirati na autonomiji Vojvodine. Kao jedan od svojih glavnih zadataka vidimo konačno usvajanje Zakona o finansiranju Autonomne Pokrajine Vojvodine, zbog toga što to jeste uslov svih uslova da Vojvodina počne da se razvija, da ne zavisi svaki put od onoga što dobije iz republičkog budžeta i samim tim, građani Vojvodine će početi da žive bolje – rekla je Aleksandra Jerkov.

I Sombor brine za trudnice

Posle Novog Sada i Bele Crkve, i Sombor će iz gradskog budžeta obezbeđivati razliku do pune plate za svaku zaposlenu trudnicu, a ista inicijativa pokrenuta je i u Zrenjaninu, Subotici, Baču i Pančevu, istakao je na konferenciji za novinare potpredsednik Gradskog odbora LSV Sombor Zoran Terzin. On je podsetio da je to bila inicijativa LSV, a ne stranke G17 plus koja, kako je rekao, sada pokušava da je prisvoji.

(BILSV, 11. 12. 2011.)Odbori LSV | Sreda, 01. 04. 2020. | Komentara: 0

Ukinuti naplatu parkiranja za vreme vanrednog stanja

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo da se u Zrenjaninu i tokom vanrednog stanja naplaćuje parking.
Odbori LSV | Subota, 28. 03. 2020. | Komentara: 0

Zašto nema proizvodnje i podele dezinfekta građanima u opštini Novi Bečej kada postoji oprema?

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Bečej zahteva objašnjenje zašto novobečejska vlast ne organizuje proizvodnju i podelu dezinfekcionog sredstva, natrijumhipohlorita, u dogovoru sa JP „Komunalac“ građanima, kao što to u mnogim gradovima već uveliko funkcioniše.
Odbori LSV | Sreda, 11. 03. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front - Ujedinjeni za demokratski Novi Sad

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad sinoć oko 21 čas zajedno sa svojim koalicionim partnerima predao je listu kandidata i kandidatkinja za izbore za Skupštinu Grada Novog Sada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook