LSV napustila sednicu Skupštine grada Zrenjanina

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Petak, 20. 12. 2019. | Komentara: 0

LSV napustila sednicu Skupštine grada Zrenjanina

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine napustila je 32. sednicu Skupštine grada Zrenjanina nakon što su predstavnici većine odbili da uvrste ijednu tačku predloženih dopuna dnevnog reda od velike važnosti za stanovnike Zrenjanina i svih sela. Odbornici LSV su odbili da glasaju za predlog budžeta, jer on ni ove godine nije razvojni ni investicioni, ali nije ni socijalno odgovoran. Predlog budžeta za 2020. godinu, kao ni za prethodnih nekoliko godina, nije realan, a iskustvo i brojni nerealizovani projekti koje su naprednjaci ostavili za sobom govore da je racionalno očekivati da će i projekti u 2020. godini doživeti istu sudbinu, saopšteno je iz Gradskog odbora LSV Zrenjanin.

LSV

- LSV je predložila više od 50 tačaka kako bi se otvorila diskusija u mestu predviđenom za razgovore o opštem interesu svih Zrenjaninaca – Skupštini grada, ali su predstavnici vladajuće koalicije nastavili u maniru kog su se držali tokom čitavog mandata - ostali su gluvi na bilo kakav pokušaj dijaloga. Na ovaj način, još jednom su unizili parlamentarizam, principe demokratije u našem gradu, ali i potvrdili da svojim bahatim delovanjem zanemaruju interese građana zbog kojih i obavljaju funkcije na kojima su – navedeno je u saopštenju.

Kako ističu, postavljena su pitanja od najvećeg značaja za živote svih Zrenjaninki i Zrenjaninaca - obezbeđenja zdrave pijaće vode, izgradnje obilaznice oko Zrenjanina, studije o proceni uticaja fabrike „Šangdong linglong“ na životnu sredinu, najavljenih investicija, pitanje revitalizacije Begeja, utroška sredstava rudne rente u gradu.  Osim toga, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine su pokrenuli aktuelna pitanja koja ovih dana pogađaju građane kao što je pitanje stanja semaforske signalizacije u gradu koja uopšte ne funkcioniše, pitanje smrada kafilerije i stanja autobuskih stajališta.

- Pokušali smo da saznamo šta je sa mnogobrojnim obećanjima koje vlast nije ispunila kao što je izgradnja paraolimpijskog centra, izgradnja autodroma, akvaparka, golf centra… Kao i do sada, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine su pokrenuli različite inicijative - za formiranje radne grupe za sprečavanje odlaska mladih iz našeg grada, radne grupe koja bi se bavila problemima sela na teritoriji Zrenjanina, za postavljanje semafora na magistralnom putu kroz Lazarevo.  Zatraženi su izveštaji o radu gradonačelnika, njegovog zamenika, pomoćnika, predsednika Skupštine grada i njegovog zamenika i sekretara, članova Gradskog veća i ostalih funkcionera, ali i o radu skupštinskih odbora, komisija i saveta. Liga socijaldemokrata Vojvodine sa žaljenjem konstatuje da su predstavnici zrenjaninske vlasti, osim što su nesposobni da vode grad, i ovog puta pokazali da su i bahati i bezobzirni u svojoj samovoljnoj vladavini koja naš grad vodi u propast na očigled svih – zaključeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.
(SzILSV, 20.12.2019)Odbori LSV | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem, danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.

Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Vojvodina je rešenje, Vojvođanski front je rešenje

Liga socijaldemokrata Vojvodine aktivno radi na tome da se obezbede uslovi da građani Zrenjanina žive pristojno od svog rada, dobiju zdravu pijaću vodu, udišu čist vazduh i imaju rešeno pitanje kafilerije, savremenog načina odlaganja i upravljanja otpadom. 
Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo!

Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad na više lokacija u gradu tokom vikenda, delili su letke i razgovarali sa građanima o važnosti što bržih evropskih integracija naše zemlje i zašto Evropska unija nema alternativu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook