LSV ne odustaje od zahteva za rešavanje problema kafilerije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 25. 09. 2018. | Komentara: 0

LSV ne odustaje od zahteva za rešavanje problema kafilerije

Zrenjanin, 25. septembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom upućuje zahtev zrenjaninskoj vlasti da odmah reši problem širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“. I najavljuje da će i na narednoj sednici Skupštine grada ponovo predložiti da se dnevni red dopuni tačkom u vezi sa neaktivnošću gradske administracije povodom situacije sa kafilerijom.

LSV

Građani Zrenjanina su očajni jer se njihovim naseljima šire nepodnošljivi mirisi. Žale se da je smrad nesnosan, a posebno se intenzivira u večernjim satima. Pokušavali su da skrenu pažnju na postojanje ovog problema, ali se svaki njihov pokušaj završavao bez uspeha, jer lokalna samouprava ne čini ništa da reši problem.

Osim što je neprijatno živeti u takvom okruženju, širenje ovih mirisa izaziva i posledice po zdravlje pa se kod ljudi javljaju različiti simptomi kao što su zamor, nesanica, mučnina i glavobolja. Širenje ovakvih mirisa nije dozvoljeno ni u jednoj civilizovanoj zemlji. Građani imaju pravo na zdravu životnu sredinu i blagovremeno i potpuno obaveštavanje o njenom stanju.

Zahvaljujući nemaru i nesposobnosti gradskih čelnika Zrenjanin je postao grad koji ne pruža uslove za zadovoljavanje elementarnih ljudskih potreba, osim što nemamo zdravu pijaću vodu sada više nemamo ni kvalitetan i čist vazduh.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je pokrenula ovo pitanje u javnosti. Na sednicama Skupštine grada tražili smo odgovor na pitanje šta je preduzeto da bi se sprečilo širenje neprijatnih mirisa, ali i mi i svi građani Zrenjanina smo ostali bez odgovora. Ovim se nastavlja bezobzirnost i neodgovornost gradske vlasti prema Zrenjaninkama i Zrenjanincima, jer ne samo da ne rešavaju problem, već ostaju bezobrazno nemi i na žalbe.

Nastavićemo sa zahtevima da se ovaj veliki problem nađe kao dopuna dnevnog reda na sednici Skupštine grada, jer građani moraju dobiti odgovore. I oni kao i svi drugi imaju pravo na kvalitetan vazduh.

Pozivamo gradske čelnike da odmah reše ovaj problem koji pogađa naš grad i obezbede našim sugrađanima uslove za kvalitetan i dostojanstven život. Liga socijaldemokrata Vojvodine će nastaviti sa aktivnostima dok god se ovaj problem ne reši. Nećemo tolerisati ćutanje i neodgovornost bahate vlasti!

mr Dejan Čapo
predsednik Odborničke grupe LSV
 u Skupštini grada Zrenjanina




Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook