LSV Subotica: SVM se služi neistinama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 12. 06. 2011. | Komentara: 0

LSV Subotica: SVM se služi neistinama

LSV SuboticaSUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica odbacio je optužbe iznete u saopštenju SVM u kojem je Liga napadnuta zbog sklapanja strateškog partnerstva sa Demokratskom strankom nakon izbora za Mesne zajednice. 

SVM je optuzila Ligu da je to partnerstvo slopila zarad očuvanja pojedinih direktorskih mesta i mesta u upravnim odborima. U saopštenju GrO LSV Subotica, podseća se da je nakon izbora 2008. godine Ligi nedostajalo svega 160 glasova da pređe census, a da je tada  Savez vojvođanskih Mađara zajedno sa koalicionim partnerima u gradskoj skupštini glasao da se smene svi članovi LSV na gradskom nivou.

"Nije jasno na koja direktorska mesta  i mesta u upravnim odborima ukazuje SVM u svom saopštenju kada ih Liga u Subotici nema nijedno, između ostalog, zahvaljujući SVM-u . Očigledno da se SVM služi neistinama kada govori o razlozima zbog kojih LSV razmišlja o strateškom partnerstvu sa DS-om ili bilo kojom drugom političkom opcijom " navodi se u saopštenju. Takođe, istaknuto je da je LSV stalno kritikovala odnos političkih stranaka prema mesnim zajednicama i činjenicu da one nisu u fokusu stranaka i da taj odnos prema njima mora da se promeni.

"Smatramo da istu važnost imaju, kako upravljanje gradom tako i upravljanje mesnim zajednicama. Da se njihova situacija mora sagledavati strateški i da se njihovim radom, planovima i razvojem bave najjače političke strukture i da ne budu prepuštene same sebi što je do sada bio isključivi slučaj " navodi se dalje u saopštenju. Istaknuto je i da nije jasno ko su ti na lokalnom nivou koji o rukovodstvu mesne zajednice razgovaraju u ime SVM i LSV, kada se zna da izbori nisu okončani i još se ne zna tačan sastav kandidata u skupštinama mesnih zajednica sa pojedinih lista. Liga je za sada samo načelno razgovarala sa DS-om o strateškom razvoju, dok poziv za takav razgovor sa SVM nije stigao.

"Ako su u SVM-u smatrali da će članovi LSV služiti bilo kojoj političkoj partiji za popunjavanje praznina u organima mesnih zajednica i služiti kao municija u obračunu za fotelje u lokalnoj samoupravi onda su se grdno prevarili " zaključeno je u saopštenju GrO LSV Subotica.

(BILSV, 12. 06. 2011.)




Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook