Nasilje i uvrede veliki problem našeg društva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 20. 02. 2019. | Komentara: 0

Nasilje i uvrede veliki problem našeg društva

KIKINDA – Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde Miroslav Grujić ističe da su Kikinđani svedoci učestalih verbalnih, a na poslednjem građanskom protestu i fizičkih napada na pripadnike opozicije. 

LSV

Tokom prošlonedeljnih građanskih protesta, na kolonu građana nepoznata lica bacala su jaja i vodu. Tom prilikom je jedna žena pogođena jajetom u nogu, a poznati sportski komentator Milojko Pantić je poliven vodom.  

- Kikindski ligaši najoštrije osuđuje sve vidove nasilja, kako verbalnog, tako i fizičkog, bez obzira na to da li su ti koji vređaju i napadaju vlast, opozicija ili građani. Živimo u 21. veku i teżimo evropskim vrednostima, te se u skladu sa tim društvo mora i ponašati. Kakav primer dajemo mladima ako uzvikujemo uvrede, preko medija vređamo političke aktere pozicije i opozicije? Šta treba u budućnosti da očekujemo ukoliko mladima ovakvo ponašanje bude model? Vlast se ne osvaja uvredama niti brani jajima i vodom – zaključio je Grujić.

 (SzILSV, 20.02.2019)



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook