Nedopustivo je gašenje ustanova kulture

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 02. 02. 2019. | Komentara: 0

Nedopustivo je gašenje ustanova kulture

Žitište, 02. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine je nezadovoljna odlukom o ukidanju Kulturno-prosvetne Zajednice opštine Žitište, na sednici održanoj 31. januara ove godine.

LSV

Pored same odluke da se Kulturno-prosvetna  Zajednica opštine Žitište ugasi, ne slažemo se ni sa načinom na koji je bahata vladajuća većina u opštini Žitište donela ovu odluku, podlo, bez  ikakve prethodne rasprave, bez konsultacija struke, kulturnih radnika opštine Žitište, kao i predstavnika opozicije u opštinskom parlamentu i to kroz dopunu dnevnog reda sednice skupštine, tako što je materijal uključujući predlog teksta odluke o ukidanju ove ustanove uručen odbornicima na samoj sednici na kojoj je i doneta odluka i na taj način onemogućena bila kakva  rasprava, podnošenje amandmana i bilo koji drugi uticaj odbornika (izabranih predstavnika građana) po ovom pitanju.

Očekujemo  od predstavnika vladajuće koalicije u opštini Žitište da nam saopšti koji su pravi razlozi donošenja takve odluke kao i odluke da delatnost ukinute ustanove preuzima Turistička organizacija opštine Žitište, koja je i po tradiciji mlađa, po organizacionim kapacitetima manja, a po iskustvu slabija u odnosu na Kulturno-prosvetnu zajednicu. Pored toga svedoci smo da je Turistička organizacija opštine Žitište bila vidljiva u javnosti najviše tokom afera koje su obeležile rad ove institucije prethodnih godina.

Mirća Lelea
odbornik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u SO Žitište




Odbori LSV | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Akcija Vojvođanski monopol

ZRENJANIN - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu organizovao je danas u centru grada akciju pod nazivom „Vojvođanski monopol“, čiji je cilj ukazivanje na značaj vraćanja vojvođanske imovine.
Odbori LSV | Subota, 28. 04. 2012. | Komentara: 0

Imamo ljude, ideje i projekte

SREMSKA MITROVICA – U izbornoj trci za mesto gradonačelnika Sremske Mitrovice na listi „Liga socijaldemokrata Vojvodine - Nenad Čanak“, koja nosi redni broj 6, nalazi se Miodrag Mitrović, koji za list Danas ističe da su sigurno oni koji su ga kandidovali prepoznali šta to on sve namerava da uradi ako bude izabran za gradonačelnika.
Odbori LSV | Petak, 27. 04. 2012. | Komentara: 0

Asfaltiraju se ulice u "Maloj Americi"

ZRENJANIN - Počeli su dugo očekivani radovi na asfaltiranju centralnih ulica u naselju "Rade Končar", u mesnoj zajednici "Mala Amerika" u Zrenjaninu. Ovim će biti završeni obimni i kompleksni radovi na obnovi infrastrukture naselja, koji obuhvataju ne samo rekonstrukciju kolovoza i pešačkih staza, već i toplovodne i kišne kanalizacione mreže, kao i izgradnju novih parking mesta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook