Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

Novi Sad, 22. januar 2020 - Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem, danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.

LSV

„Puno puta smo do sada rekli da je ovo mesto i sudbina žrtava racije, strašan podsetnik da ne smemo dozvoliti da fašizam podigne glavu. Novi Sad nikada neće zaboraviti sve te ljude koji su ovde monstruozno ubijani i bacani pod led.
 
Fašistički grafiti, koji su osvanuli pre tri nedelje na ovom mestu velikog bola i jednog od simbola stradanja od ruke fašista i okupatora, velika su uvreda za sve žrtve i sramota na obrazu ovog grada. 

I svaki dan koji prođe bez pronalaženja vinovnika tih grafita predstavlja novu uvredu za žrtve januarskog pogroma 1942. godine, ali i svih građana Novog Sada,  

Ujedno, ti grafiti predstavljaju  i veliku opomenu da negde u ovom gradu postoje oni koji bi hteli da nastave i ponove zlodela fašista.

I zato ponovo zahtevamo od nadležnih državnih organa da vinovnici tih grafita budu pronađeni, imenovani i sankcionisani“, poručio je Kravić.

Predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad poručio je da su ligašice i ligaši već tri decenije brana fašizmu i da će to biti i dalje.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad
Odbori LSV | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

Bokan je granica koju nećemo preći

Na pitanje da li će LSV nastaviti saradnju sa naprednjacima u Novom Sadu ukoliko Tomislav Bokan izađe na izbore na zajedničkoj listi sa SNS, predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je za 021.rs da je LSV po tom pitanju bila više nego jasna.
Odbori LSV | Utorak, 18. 02. 2020. | Komentara: 0

Samo Vojvođanski front Srbiju spasava

Pre brojnih odgovora na pitanje zašto Vojvođanski front, najpre podsećanje šta je on. Vojvođanski front je grupa političkih partija, organizacija i pojedinaca koja za cilj ima odbranu i zaštitu Vojvodine, njenih građana i dobara. 
Odbori LSV | Utorak, 11. 02. 2020. | Komentara: 0

Delegacija LSV Novi Sad položila venac na spomenik Vasi Stajiću

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je venac na spomenik Vasi Stajiću povodom 10. februara, godišnjice njegovog rođenja i smrti.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook