Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

Novi Sad, 22. januar 2020 - Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem, danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.

LSV

„Puno puta smo do sada rekli da je ovo mesto i sudbina žrtava racije, strašan podsetnik da ne smemo dozvoliti da fašizam podigne glavu. Novi Sad nikada neće zaboraviti sve te ljude koji su ovde monstruozno ubijani i bacani pod led.
 
Fašistički grafiti, koji su osvanuli pre tri nedelje na ovom mestu velikog bola i jednog od simbola stradanja od ruke fašista i okupatora, velika su uvreda za sve žrtve i sramota na obrazu ovog grada. 

I svaki dan koji prođe bez pronalaženja vinovnika tih grafita predstavlja novu uvredu za žrtve januarskog pogroma 1942. godine, ali i svih građana Novog Sada,  

Ujedno, ti grafiti predstavljaju  i veliku opomenu da negde u ovom gradu postoje oni koji bi hteli da nastave i ponove zlodela fašista.

I zato ponovo zahtevamo od nadležnih državnih organa da vinovnici tih grafita budu pronađeni, imenovani i sankcionisani“, poručio je Kravić.

Predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad poručio je da su ligašice i ligaši već tri decenije brana fašizmu i da će to biti i dalje.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad
Odbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem?

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zapitao je nadležne šta treba da se dogodi da bi se problem mutne zrenjaninske vode rešio.
Odbori LSV | Sreda, 01. 07. 2020. | Komentara: 0

Tot: Nakon izbora, u Bečeju su svi na gubitku

Sumirajući rezultate, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot, inače prvi na izbornoj listi, konstatovao je da su njihovi birači većinom odlučili da ne učestvuju na izborima.
Odbori LSV | Sreda, 24. 06. 2020. | Komentara: 0

LSV podbacila na izborima

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i nosilac liste koalicije Vojvođanski front za Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je da je LSV podbacila na izborima i da za to ima više razloga.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook