Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

Novi Sad, 22. januar 2020 - Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem, danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.

LSV

„Puno puta smo do sada rekli da je ovo mesto i sudbina žrtava racije, strašan podsetnik da ne smemo dozvoliti da fašizam podigne glavu. Novi Sad nikada neće zaboraviti sve te ljude koji su ovde monstruozno ubijani i bacani pod led.
 
Fašistički grafiti, koji su osvanuli pre tri nedelje na ovom mestu velikog bola i jednog od simbola stradanja od ruke fašista i okupatora, velika su uvreda za sve žrtve i sramota na obrazu ovog grada. 

I svaki dan koji prođe bez pronalaženja vinovnika tih grafita predstavlja novu uvredu za žrtve januarskog pogroma 1942. godine, ali i svih građana Novog Sada,  

Ujedno, ti grafiti predstavljaju  i veliku opomenu da negde u ovom gradu postoje oni koji bi hteli da nastave i ponove zlodela fašista.

I zato ponovo zahtevamo od nadležnih državnih organa da vinovnici tih grafita budu pronađeni, imenovani i sankcionisani“, poručio je Kravić.

Predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad poručio je da su ligašice i ligaši već tri decenije brana fašizmu i da će to biti i dalje.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad
Odbori LSV | Sreda, 01. 04. 2020. | Komentara: 0

Ukinuti naplatu parkiranja za vreme vanrednog stanja

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo da se u Zrenjaninu i tokom vanrednog stanja naplaćuje parking.
Odbori LSV | Subota, 28. 03. 2020. | Komentara: 0

Zašto nema proizvodnje i podele dezinfekta građanima u opštini Novi Bečej kada postoji oprema?

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Bečej zahteva objašnjenje zašto novobečejska vlast ne organizuje proizvodnju i podelu dezinfekcionog sredstva, natrijumhipohlorita, u dogovoru sa JP „Komunalac“ građanima, kao što to u mnogim gradovima već uveliko funkcioniše.
Odbori LSV | Sreda, 11. 03. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front - Ujedinjeni za demokratski Novi Sad

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad sinoć oko 21 čas zajedno sa svojim koalicionim partnerima predao je listu kandidata i kandidatkinja za izbore za Skupštinu Grada Novog Sada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook