Novi Sade, srećan ti 9. maj, Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 09. 05. 2020. | Komentara: 0

Novi Sade, srećan ti 9. maj, Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom!

Novi Sad, 09. maj 2020 - Novi Sad je nama glavni grad i danas je tamo gde mu je i mesto: u srcu Evrope.
 
I ponosni smo na to što je prošle godine Novi Sad 9. maj dočekao kao Omladinska prestonica Evrope i što će sledeći dočekati kao Evropska prestonica kulture.

LSV
 
Današnji dan je i podsetnik da je Evropska unija kojoj težimo zasnovana na antifašizmu.
 
Na žalost, fašizam u našoj zemlji i našem gradu pokušava da digne glavu.
 
Nismo zaboravili na to da je pre godinu dana nekoliko mladića pretuklo građane na ulici i u njihovim dvorištima zato što im se nije dopala njihova nacionalna pripadnost.
 
U međuvremenu, bili smo svedoci raznih fašističkih grafita po gradu.
Među njima se posebno izdvaja onaj iz januara koji je bio ispisan kod Spomenika žrtvama racije, a čiji vinovnici još nisu pronađeni.
 
Nedavno smo podsetili građane, a danas ćemo ponoviti: Fašizam je i razbijanje glava političkim protivnicima. Fašizam su i ubistva, praćenje, uznemiravanje i pretnje novinarima koje traju od devedesetih.

Fašizam predstavljaju i grupe batinaša na ulicama koje nikada ne odgovaraju za svoja nedela i pokušaji prekrajanja istorije i od fašista i domaćih izdajnika ubica naprave žrtve.

Već tri decenije smo brana fašizmu i bićemo to i dalje.

Vojvođanski front- ujedinjeni za Novi Sad
(Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Zajedno za Vojvodinu)



Odbori LSV | Utorak, 17. 01. 2012. | Komentara: 2

Vojska da ustupi napuštene prostore

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton apelovao je danas na Ministarstvo odbrane Republike Srbije da prihvati inicijativu novosadskog Društvenog centra da se prostor kasarne "Dr Arčibald Rajs" ustupi na korišćenje udruženjima građana i mladim aktivistima.
Odbori LSV | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

Bolji dani za kikindske trudnice

KIKINDA – Ligaši u Kikindi nisu do kraja zadovoljni koracima koje je preduzela lokalna samouprava u pogledu trudnica, iako su napravljeni neki pomaci, ocenio je šef kikindskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Miloš Šibul. Kako je naveo, broj stanovnika opštine Kikinda između dva popisa smanjio se za 10 odsto, zbog čega je inicijativa Lige socijaldemokrata Vojvodine za poboljšanje materijalnog statusa trudnica goruće pitanje koje se ne sme odlagati.
Odbori LSV | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

LSV u Vršcu sve jača

VRŠAC – Iako je Liga socijaldemokrata Vojvodine u Vršcu vanparlamentarna stranka, to GrO LSV Vršac ni na koji način nije sprečilo da tokom prethodne godine preduzme niz veoma uspešnih akcija, tribina, foruma i konferencija, navodi predsednik vršačkih ligaša Dušan Vladislav.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook