Opasan govor mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 02. 2019. | Komentara: 0

Opasan govor mržnje

Zrenjanin, 04. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje grafite mržnje koji su ovog vikenda osvanuli na stambenoj kući u zrenjaninskom naselju Šumica, preko puta pekare, uperene protiv pripadnika albanske nacionalne zajednice.

LSV

Ovim se nastavlja diskurs govora mržnje koji u našem gradu nažalost u poslednje vreme postaje učestao. Prošle godine su u više navrata precrtavane table sa nazivima mesta na jezicima nacionalnih manjina. Upozoravali smo na pogubnost takvih postupaka, kao i na odsustvo preventive. Nesposobna i bahata gradska vlast tada nije reagovala i kao rezultat toga imamo da sada neko misli da je dozvoljeno ostavljati poruke koje pozivaju na ubistvo.

Da li su građani koji ovde žive, privređuju i plaćaju porez državi, a pripadnici su neke od manjinskih zajednica, manje vredni od pripadnika većinskog naroda?

Ovo nije Zrenjanin i ne smemo dozvoliti da naš grad postane ovakav! Mržnja i pozivanje na nasilje ne smeju se tolerisati!

U Zrenjanin su dobrodošli svi, bez obzira odakle dolaze i kojoj naciji ili veri pripadaju. Preko dvadeset nacija, četiri službena jezika i bogato kulturno-istorijsko nasleđe su ono po čemu se Zrenjanin izdvaja. Naše bogatstvo je upravo u različitostima i to je ono što prevazilazi sve politike i partije. Zato pozivamo predstavnike lokalne vlasti da preuzmu odgovornost i učine sve da pokažu da ovakvi događaji ne predstavljaju pravu sliku našeg grada, već kriminalni i vandalski čin pojedinaca.

LSV zahteva od predstavnika lokalne vlasti da hitno uklone ove i sve ostale poruke mržnje i javno osude ovakvo nedopustivo ponašanje pojedinaca ili organizovanih grupa. Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe da otkriju i sankcionišu one koji pozivaju na ubistvo po nacionalnoj osnovi.

mr Dejan Čapo
predsednik Odborničke grupe
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina




Odbori LSV | Sreda, 23. 05. 2012. | Komentara: 0

LSV ravnopravan partner u pregovorima

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov istakla je danas za Press da pregovori o vladajućoj koaliciji u gradu sa Demokratskom strankom nisu počeli, ali da je Liga oformila pregovarački tim u kojem su pored nje i aktuelni predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktori gradskih preduzeća ove stranke, a šef tima za pregovore je Robert Kolar, šef gradskog izbornog štaba LSV.
Odbori LSV | Utorak, 22. 05. 2012. | Komentara: 0

“Ligalizacija” Vojvodine i Zrenjanina

ZRENJANIN – Rezultati nedavnih izbora, na kojima je Liga socijaldemokrata Vojvodine dobila izuzetno veliku podršku građanki i građana, pokazali su da je “ligalizacija” Vojvodine i Zrenjanina u punom jeku, ocenio je danas predsednik Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Dragan Nedeljkov na konferenciji za novinare.
Odbori LSV | Četvrtak, 17. 05. 2012. | Komentara: 0

Od 4. juna deo Gimnazijske opet zatvoren za saobraćaj

ZRENJANIN - U delu Gimnazijske ulice, od Jevrejske do Ulice Svetozara Markovića, od 4. juna biće zabranjen saobraćaj svakog dana od devet časova pre podne, pa sve do kasnih večernjih časova, najavili su danas Branislav Knežević, direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" i Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook