Peticija za uređenje prilaza

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 0

Peticija za uređenje prilaza

PANČEVO – Mesni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine sa Strelišta uputio je peticiju Gradskom veću i Direkciji za izgradnju grada Pančeva da se uredi prilazni put do zgrada u Ulici Bore Stankovića pod brojevima 1, 3, 5, 7 i 9 na Strelištu.

LSV PančevoPeticiju je potpisalo više od 90 odsto stanara u sve četiri zgrade ovog najvećeg gradskog naselja. Zgrade u Ulici Bore Stankovića brojevi 1, 3, 5, 7 i 9, među prvim su višespratnicama sazidanim na Strelištu. Iako naselje Satrelište važi za jedno od najurbanijih, da bi došli do svojih stanova stanari ovih zgrada već više od 40 godina prolaze kroz blato i vodu, a uličnu rasvetu oko zgada nikad nisu ni imali.

– Pokrenuli smo ovu akciju u ime stanara ovih zgrada koji niko do sada nije uzimao u obzir, a koji zbog toga već decenijama žive u uslovima neprimerenim jednom gradu kao što je Pančevo. Najproblematičnije je nepostojanje ulične rasvete, a naročito u ovom periodu kada je mrak već od pet posle podne, i kada su svi, a naročito deca koja se vraćaju iz škole, u stalnom riziku od napada pasa lutalica, ali i blatnjavih i klizavih prilaza kućama – objasnio je predsednik MO LSV Strelište Dragan Sel. Potpisanu peticiju članovi mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine predali su Gradskom veću i nadležnoj Direkciji za izgradnju grada, od koje traže da rešavanje ovog problema uvrsti u prioritete u svom planu rada za narednu godinu.

(BILSV, 14. 12. 2011.)



Odbori LSV | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 1

Više pažnje usmeriti na kulturu

ZRENJANIN – Zbog restriktivnog budžeta, budžetske ustanove kulture teško ostvaruju sve planove i ideje, ali bez obzira na to, i dalje se realizuju kvalitetni programski sadržaji, istakla je  na konferenciji za novinare Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine članica tog odbora i direktorka Kulturnog centra Zrenjanina Ankica Dostanić.
Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 12. 2011. | Komentara: 0

U Novom Orahovu izglasan novi samodoprinos

BAČKA TOPOLA – U Novom Orahovu je u subotu 10. decembra završen referendum radi izjašnjavanja građana za uvođenje samodoprinosa za područje Mesne zajednice Novo Orahovo od 1. januara 2012. godine do 31. decembra 2021. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 12. 2011. | Komentara: 0

Edukacijom protiv nasilja

ZRENJANIN – Povodom Svetskog dana ljudskih prava, koji se obeležava 10. decembra, Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina ugostio je danas Alisu Kockar iz zrenjaninske kancelarije Omladinske grupe Helsinškog odbora za ljudska prava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook