Podrška za male privrednike i poljoprivredne proizvođače

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 10. 04. 2020. | Komentara: 0

Podrška za male privrednike i poljoprivredne proizvođače

Zrenjanin, 10. april 2020 - Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine pozivaju predstavnike gradske vlasti da pokažu odgovornost i izađu u susret preduzetnicima, malim privrednicima i poljoprivrednim proizvođačima u Zrenjaninu za vreme trajanja vanrednog stanja izazvanog korona virusom. 

LSV

Tražimo da se privrednicima i poljoprivrednim proizvođačima u potpunosti ukine ili bar umanji zakup poslovnog prostora koji je u vlasništvu grada i zakup pijačnog prostora tokom trajanja vanrednog stanja. Velika većina je zbog situacije koja nas je sve zadesila morala da stopira ili značajno umanji kapacitet rada, te im je samim tim i finansijski obrt umanjen. Zato su ovo samo neke od mera koje predlažemo, a koje lokalna samouprava može da sprovede. 

Kao što se trudimo da predupredimo posledice po zdravlje naših sugrađana, tako mislimo da bi trebalo preduprediti eventualne posledice po našu ekonomiju. Na ovaj način bi im se pomoglo da finansijski prežive ovaj izazovni period kako bi, kad prođe ova situacija, mogli da nastave normalno da funkcionišu i privređuju. Ove mere bi bile u interesu svih građana ovog grada jer svi imamo isti interes da naša ekonomija bude vitalna.

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine zato pozivaju gradske čelnike da reaguju odmah, jer što reakcija bude brža, manje će biti posledice.

Vojvođanski front - Liga socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin 



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook