Pružiti stručnu i finansijsku pomoć malim i srednjim preduzećima

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 18. 05. 2011. | Komentara: 0

Pružiti stručnu i finansijsku pomoć malim i srednjim preduzećima

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za privredu, preduzetništvo i međugraničnu saradnju GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Vladimir Milošev izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da veliki privredni subjekti  u gradu Zrenjaninu i regionu ne rade usled loše privatizacije, svetske ekonomske krize i drugih faktora koji su doveli do prestanka proizvodnje.

- Najveći pokretač razvoja bilo kog oblika privrednog delovanja u zemljama tranzicije su mala i srednja preduzeća. Potencijal grada i okruga je upravo u tome, odnosno onim delatnostima koje pokreću poljoprivredni i sirovinsku proizvodnju " istakao je Milošev. Kako kaže, u narednom periodu je potrebno pružiti stručnu i finansijsku pomoć malim i srednjim preduzećima, što će pre svega dovesti do otvaranja novih radnih mesta.

Prema njegovim rečima AP Vojvodina, u prva tri meseca ove godine ostvarila je 35,8%  izvoza dok taj procenat kada je u pitanju berogradski region iznosi 45,2 % , što bi značilo da u Vojvodini ima potencijala za razvoj preduzetništva.

-S krenuo bih pažnju da je pre neki dan objavljen konkurs SIEPE, kojim se dodeljuju bespovratna sredstva u iznosu 50% od ukupnih troškova projekta. Apelujem na privrednike i preduzetnike našeg regiona da učestvuju na ovom i sličnim konkursima. Stručni tim saveta ovog resora LSV stoji im na raspolaganju kada je u pitanju pisanje projekata, jer je i naš cilj da se što više  preduzeća koja se bave izvozom poluproizvoda, pa i onih finalnih proizvoda, a koja uživaju ugled na tržištu Evrope i sveta, odazovu  pozivu za dodelu sredstava " napomenuo je Vladimir Milošev. Kako je rekao, sektor malih i srednjih preduzeća raspolaže velikim brojem delatnosti koje imaju potencijal otvaranja novih radnih mesta, a u tu svrhu na raspolaganju imaju i Regionalnu privrednu komoru Zrenjanina, Odbor za preduzetništvo i članove Gradskog veća, kao i nadležne Gradskoj upravi.

(BILSV, 17.05.2011.)
Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast šampion u uvođenju novih nameta za građane

Zrenjaninska naprednjačka vlast ne prestaje da nas iznenađuje kreativnošću koju pokazuje u izmišljanju novih načina da poveća namete građanima, saopštila je danas odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 07. 10. 2019. | Komentara: 0

Članovi Izvršnog odbora LSV Zrenjanin zahtevaju rešavanje problema kafilerije

Članovi i članice Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin otišli su do kafilerije da izraze svoje nezadovoljstvo zbog širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“ i iskažu stav da se problem mora bez odlaganja rešiti.
Odbori LSV | Nedelja, 06. 10. 2019. | Komentara: 0

Marton: Gradska vlast da se već jednom uozbilji

Smatramo da nije dobro što vladajuća većina i dalje nastavlja sa starom praksom odbijanja svakog našeg predloga. Za dva do tri meseca će se te iste tačke naći na dnevnom redu, jer su to životni problemi naših sugrađana koji moraju da se rešavaju – izjavio je odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook