Pružiti stručnu i finansijsku pomoć malim i srednjim preduzećima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 18. 05. 2011. | Komentara: 0

Pružiti stručnu i finansijsku pomoć malim i srednjim preduzećima

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za privredu, preduzetništvo i međugraničnu saradnju GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Vladimir Milošev izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da veliki privredni subjekti  u gradu Zrenjaninu i regionu ne rade usled loše privatizacije, svetske ekonomske krize i drugih faktora koji su doveli do prestanka proizvodnje.

- Najveći pokretač razvoja bilo kog oblika privrednog delovanja u zemljama tranzicije su mala i srednja preduzeća. Potencijal grada i okruga je upravo u tome, odnosno onim delatnostima koje pokreću poljoprivredni i sirovinsku proizvodnju " istakao je Milošev. Kako kaže, u narednom periodu je potrebno pružiti stručnu i finansijsku pomoć malim i srednjim preduzećima, što će pre svega dovesti do otvaranja novih radnih mesta.

Prema njegovim rečima AP Vojvodina, u prva tri meseca ove godine ostvarila je 35,8%  izvoza dok taj procenat kada je u pitanju berogradski region iznosi 45,2 % , što bi značilo da u Vojvodini ima potencijala za razvoj preduzetništva.

-S krenuo bih pažnju da je pre neki dan objavljen konkurs SIEPE, kojim se dodeljuju bespovratna sredstva u iznosu 50% od ukupnih troškova projekta. Apelujem na privrednike i preduzetnike našeg regiona da učestvuju na ovom i sličnim konkursima. Stručni tim saveta ovog resora LSV stoji im na raspolaganju kada je u pitanju pisanje projekata, jer je i naš cilj da se što više  preduzeća koja se bave izvozom poluproizvoda, pa i onih finalnih proizvoda, a koja uživaju ugled na tržištu Evrope i sveta, odazovu  pozivu za dodelu sredstava " napomenuo je Vladimir Milošev. Kako je rekao, sektor malih i srednjih preduzeća raspolaže velikim brojem delatnosti koje imaju potencijal otvaranja novih radnih mesta, a u tu svrhu na raspolaganju imaju i Regionalnu privrednu komoru Zrenjanina, Odbor za preduzetništvo i članove Gradskog veća, kao i nadležne Gradskoj upravi.

(BILSV, 17.05.2011.)




Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook