Samo Vojvođanski front Srbiju spasava

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 18. 02. 2020. | Komentara: 0

Samo Vojvođanski front Srbiju spasava

Zrenjanin, 18. februar 2020 - Pre brojnih odgovora na pitanje zašto Vojvođanski front, najpre podsećanje šta je on. Vojvođanski front je grupa političkih partija, organizacija i pojedinaca koja za cilj ima odbranu i zaštitu Vojvodine, njenih građana i dobara. 

LSV

Tokom svoje duge istorije, duže od dva veka, bez obzira u kojoj se državi nalazila, naša regija je imala autonomiju. Veću ili manju. Najveću u nekadašnjoj velikoj državi, kada se beležio do sada njen najveći ekonomski i svaki drugi prosperitet. Najmanju autonomiju je imala od uvođenja demokratskih promena krajem XX veka. Od tada pa sve do sada državni položaj i životna pitanja za njene stanovnike isključivo su zavisila od volje i nevolje beogradskih vlasti. Uglavnom od nevolje. Tako je i dan danas. Zato Vojvođanski front.

Najsvežiji primer - u periodu od poslednje 2-3 godine u Srbiji je izgrađeno više od 170 km auto puteva i još se grade. Odlično. U Vojvodini samo dvadesetak i to zbog potrebe ovih prethodnih. Ocena, nedovoljan, jedan. Pokazalo se da je beogradski režim uporni čuvar tradicije žitelja Vojvodine. Jer, kakvi su nam danas putevi preostaje nam da se po njima vozimo karucama, fijakerima, čezama, diližansama. Istina, pred svake izbore ovi na vlasti, kao i svi prethodni, su se setili Vojvodine. Pravi je ovih dana pljusak infrastrukturnih obećanja. Da ne budu samo obećanja. Zato Vojvođanski front.

Kulturu poštovanja svoje države ili patriotizam su Vojvođani izražavali kroz izgradnju institucija i njihovo uvažavanje. Neoboriv dokaz za to je to što Vojvođani i dalje u najvećem procentu izmiruju svoje poreske obaveze prema državi. A sadašnji vlastodržac potpuno ignoriše institucije i sam odlučuje o svim važnim pitanjima. Krajnje je vreme za Vojvođanski front.

Vekovima Vojvodina ima svoju teritoriju. Jedino su je fašisti ugrozili. Vojvodina ima svoj većinski narod i nacionalne zajednice koliko verovatno nijedna evropska regija. Sve to predstavlja veliko bogatstvo, mnoštvo jezika, kultura, tradicija i običaja. Da sve ovo ne bi bilo zbrisano unitarističkom beogradskom voljom neophodan je Vojvođanski front. 

Vojvođanin nije nacionalna pripadnost. Opredeljenje za Vojvođanina ili Vojvođanku je način da se odbrane tekovine antifašizma, pravde, afirmiše rad i poštenje. Rešenje nudi Vojvođanski front.

Da bi žitelji Vojvodine ostajali ovde, pogotovo mladi, uz posao i dostojne plate, dovoljne za pristojan život, potreban je veliki trud. Ništa manje posla ne predstoji da se položaj poljoprivrednika, ako ne izjednači, a ono znatno približi paorima iz Evropske unije. Vojvođanski front neće sebe štedeti.

Ulazak u evropsku zajednicu država i naroda je cilj. Standardi Evropske unije se ne dostižu otvaranjem pregovaračkih poglavlja, već obrnuto izvođenjem promena i reformi i njihovim zatvaranjem. A kako ovi na vlasti misle da zatvore, recimo, poglavlje o pravosuđu pored toliko korupcionaških afera, pljački narodnih para, nepoštovanja zakona. Da bi svi bili jednaki pred zakonima, Vojvođanski front.

(Nastaviće se...)

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
ZrenjaninOdbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem?

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zapitao je nadležne šta treba da se dogodi da bi se problem mutne zrenjaninske vode rešio.
Odbori LSV | Sreda, 01. 07. 2020. | Komentara: 0

Tot: Nakon izbora, u Bečeju su svi na gubitku

Sumirajući rezultate, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot, inače prvi na izbornoj listi, konstatovao je da su njihovi birači većinom odlučili da ne učestvuju na izborima.
Odbori LSV | Sreda, 24. 06. 2020. | Komentara: 0

LSV podbacila na izborima

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i nosilac liste koalicije Vojvođanski front za Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je da je LSV podbacila na izborima i da za to ima više razloga.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook