Saradnja grada i DES-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 04. 11. 2011. | Komentara: 0

Saradnja grada i DES-a

NOVI SAD - Tokom narednog perioda biće organizovana poseta direktora novosadskih javnih i javno-komunalnih preduzeća DES-u, firmi za profesionalnu rehabilitaciju, radno osposobljavanje i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kako bi se pronašli načini da se poboljša saradnja sa gradskim preduzećima, dogovoreno je nakon današnje posete čelnih ljudi Novog Sada toj firmi.

Jovanovic DES

Tokom obilaska pogona DES-a, predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić istakli su da je obaveza društva da osobama sa invaliditetom obezbedi nesmetano obavljanje posla.

- Osobe sa invaliditetom često su izložene diskriminaciji na raznim nivoima. Jedan od tih nivoa jeste diskriminacija u sferi zapošljavanja a naša je obaveza da im pružimo mogućnost da rade. Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, u Novom Sadu na birou rada prijavljeno je nešto više od 1.700 osoba sa invaliditetom. Ovaj podatak dovoljan je razlog da pronađemo načina da omogućimo osobama sa invaliditetom pravo na zapošljavanje i nakon posete DES-u mislim da idemo u dobrom pravcu - kazao je Jovanović. Generalni direktor DES-a Radojica Džarić rekao je da ovo preduzeće broji 208 radnika, a da su polovina zaposlenih osobe sa invaliditetom. On je precizirao da je tržište preduzeća u najvećem delu ograničeno na teritoriju Vojvodine, sa akcentom na Novi Sad i u nešto manjem obimu na područje Beograda. Kako je rekao, do sada su imali poslovnu saradnju sa "Novosadskom toplanom", "Tržnicom", opremili su novu školu "Milan Petrović" na Novom naselju, dok za grad prave zastave.

(BILSV, 04.11.2011.)



Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.
Odbori LSV | Sreda, 25. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da građanke i građani Vršca, kao integralni deo Vojvodine i Srbije, zaslužuju jednak tretman u svakom pogledu, uključujući i infrastrukturu. Vojvodina je kroz istoriju bila važan deo Srbije, sa svojim specifičnostima, tradicijama i kulturom, i njeni građani su uvek dali svoj doprinos razvoju države.
Odbori LSV | Četvrtak, 19. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Obezbedite Kikindi ortopeda, pa onda otvarajte klizališta

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da kikindska vlast nije sposobna da rešava probleme građana i da mora da ode.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook