Sramno ponašanje zrenjaninske vlasti se nastavlja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 17. 05. 2019. | Komentara: 0

Sramno ponašanje zrenjaninske vlasti se nastavlja

ZRENJANIN – Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina ukazali su danas da je način sazivanja 26. sednice Skupštine skandalozan.

LSV

- Po već ustaljenoj praksi, predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović sednicu je zakazao svega jedan dan pre njenog održavanja, sa obrazloženjem rešavanja pitanja vodosnabdevanja. Odbornicima je ostavljeno manje od 24 časa da se upoznaju sa Predlogom odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu. Krajnje je nerazumno raspravljati o bilo kojoj budžetskoj temi, a ostaviti odbornicima manje od jednog dana za pripremu – navedeno je u saopštenju odborničke grupe LSV.

Kako ističu, na ovaj način flagrantno se krši Poslovnik o radu Skupštine grada Zrenjanina, i to u članovima 114 i 115, koji kažu da odbornik ima pravo podnošenja amandmana na predloge opštih akata, te da on mora biti podnet najkasnije 48 časova pre početka sednice. Odbornici LSV upitali su predsednika Skupštine grada Zrenjanjanina kako je moguće podneti amandman 48 časova pre održavanja sednice, ako je sednica zakazana samo 24 časa pre njenog održavanja. Na taj način, kako navode, lokalna vlast, osim bahatosti, pokazuje i krajnju nekompetentnost.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine već mesecima traži zakazivanje sednice o problemu vodosnabdevanja, a vlast ćuti. Sada se, krajnje licemerno, poziva na hitnost. Godinama lažu javnost, te iz dana u dana postaju zarobljenici svoje nestručnosti. Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine žele da se problemi građana Zrenjanina rešavaju. Nažalost, jasno je da rukovodstvo Zrenjanjna tome nije doraslo. Nećemo prisustvovati današnjoj sednici, jer jer je odnos vlasti prema odbornicima, inače izabranim predstavnicima građana, skandalozan i sraman – zaključeno je u saopštenju odbornika LSV u zrenjaninskoj skupštini.

(SzILSV, 17.05.2019)



Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook