Sramno ponašanje zrenjaninske vlasti se nastavlja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 17. 05. 2019. | Komentara: 0

Sramno ponašanje zrenjaninske vlasti se nastavlja

ZRENJANIN – Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina ukazali su danas da je način sazivanja 26. sednice Skupštine skandalozan.

LSV

- Po već ustaljenoj praksi, predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović sednicu je zakazao svega jedan dan pre njenog održavanja, sa obrazloženjem rešavanja pitanja vodosnabdevanja. Odbornicima je ostavljeno manje od 24 časa da se upoznaju sa Predlogom odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu. Krajnje je nerazumno raspravljati o bilo kojoj budžetskoj temi, a ostaviti odbornicima manje od jednog dana za pripremu – navedeno je u saopštenju odborničke grupe LSV.

Kako ističu, na ovaj način flagrantno se krši Poslovnik o radu Skupštine grada Zrenjanina, i to u članovima 114 i 115, koji kažu da odbornik ima pravo podnošenja amandmana na predloge opštih akata, te da on mora biti podnet najkasnije 48 časova pre početka sednice. Odbornici LSV upitali su predsednika Skupštine grada Zrenjanjanina kako je moguće podneti amandman 48 časova pre održavanja sednice, ako je sednica zakazana samo 24 časa pre njenog održavanja. Na taj način, kako navode, lokalna vlast, osim bahatosti, pokazuje i krajnju nekompetentnost.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine već mesecima traži zakazivanje sednice o problemu vodosnabdevanja, a vlast ćuti. Sada se, krajnje licemerno, poziva na hitnost. Godinama lažu javnost, te iz dana u dana postaju zarobljenici svoje nestručnosti. Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine žele da se problemi građana Zrenjanina rešavaju. Nažalost, jasno je da rukovodstvo Zrenjanjna tome nije doraslo. Nećemo prisustvovati današnjoj sednici, jer jer je odnos vlasti prema odbornicima, inače izabranim predstavnicima građana, skandalozan i sraman – zaključeno je u saopštenju odbornika LSV u zrenjaninskoj skupštini.

(SzILSV, 17.05.2019)



Odbori LSV | Sreda, 18. 10. 2023. | Komentara: 0

Građanima Zrenjanina potrebna jedna i po plata da prežive mesec

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Novi Sad nije po meri stanovnika, već investitora

Šef odborničke grupe Vojvođanski front - Liga socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar istakao je da odbornici LSV neće podržati nijednu tačku radne sednice gradskog parlamenta, jer je vođenje Novog Sada „isuviše otišlo u pogrešnu stranu”.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Bakić i Pastor bi izbore za savete mesnih zajednica u Subotici održali 2043. godine

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da lokalna vlast u Subotici, na čelu sa Stevanom Bakićem i Balintom Pastorom, zanemaruje interese građana i rad svodi na zadovoljenje sopstvenih interesa i interesa Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook