Stipendijama pomoći i mlade talente u srednjim školama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 30. 01. 2018. | Komentara: 0

Stipendijama pomoći i mlade talente u srednjim školama

BEČEJ – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej predložio je Opštinskom veću da iskoristi svoje pravo i preporuči predsedniku opštine dodatne stipendije za socijalno ugrožene studente koji ne zadovoljavaju uslove konkursa zbog visokih kriterijuma.

LSV

Opština Bečej će u 2017/2018. godini umesto predviđenih 50, od ukupno 106 predatih prijava, stipendirati ukupno 87 studenata deficitarnih zanimanja.

Bečejski ligaši su predložili da se studentima, koji su iz neke od osetljivih društvenih grupa, omogući da podnesu zahtev za posebno rangiranje u okviru namenski opredeljenog broja, primenom blažih kriterijuma, koji su u skladu sa zakonom i pravilnikom.
 
- Važno je da opština prepozna sav trud studenata kroz ove stipendije i da studenti koji završe fakultet imaju priliku da se vrate i da stručnu praksu odrade upravo u opštini Bečej, da se zaposle i ovde osnuju porodicu. Loša i veoma teška finansijska situacija roditelja ne dozvoljava da deci iznajme stan, pa su tako stipendije nekima džeparac, a neki njima plaćaju smeštaj. Cene hrane i smeštaja u domovima su povećane, a stipendije su, na žalost, ostale nepromenjene u odnosu na prošlu godinu – navedeno je u saopštenju bečejskog odbora LSV.
 
- Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da nema dobrih studenata bez dobrih srednjoškolaca i da moramo dati podstrek mladim darovitim talentima. Zato predlažemo da se pored studenata pomognu i mladi talenti u srednjim školama i oni koji su slabijeg materijalnog stanja, da bi razvili svoj potencijal i imali jednaku šansu za uspehe i nagrade. Stipendijama treba negovati i podstaći srednjoškolce za učestvovanje na priznatim republičkim i inostranim takmičenjima, za učestvovanje na različitim obrazovnim kampovima, radionicama, edukacijama, seminarima i skupovima u inostranstvu – zaključeno je u saopštenju Opstinskog odbora LSV Bečej.

 (BILSV, 30.01.2018)



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook