U Bačkoj Topoli obeležavanje Dana borbe protiv fašizma

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

U Bačkoj Topoli obeležavanje Dana borbe protiv fašizma

BAČKA TOPOLA - „Fašizam ovde neće proći" moto je tribine kojom će Liga socijaldemokrata Vojvodine u Bačkoj Topoli u sredu 9. novembra obeležiti Međunarodni dan borbe protiv fašizma, ksenofobije i antisemitizma - najavili su na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola Karolj Vekonj i šef Izbornog štaba Opštinskog odbora LSV Bačka Topola Dejan Keresteš.

Karolj

Oni su podsetili da se LSV kontinuirano proteklih 20 godina borila protiv svih oblika pojave fašizma, bila jedna od retkih stranka koja devedesetih nije bila za rat, deljenje, mobilizaciju, smatrajući, kao i danas, da je „Vojvodina naša kuća" u kojoj su svi jednaki. U borbi protiv fašizma i Bačka Topola takođe ima čime da se ponosi, a to je, kako je rečeno „Petefi Brigada" čiji će preživeli borci takođe biti gosti sutrašnje tribine. Oni su takođe naveli da će na tribini biti zatražena podrška inicijativi da se u Bačku Topolu vrati spomen soba XV vojvođanske brigade „Šandor Petefi"; da se Poljoprivrednoj školi u Bačkoj Topoli vrati ime „Petefi brigada"; da se kasarni u Bačkoj Topoli vrati ime XV vojvođanska brigada „Šandor Petefi"; kao i da se ubuduće dostojno obeležavaju 18. oktobar Dan oslobođenja Opštine Bačka Topola i polaska više od 600 boraca „Petefi brigade" na ratište. Na skupu će govoriti predsednik LSV Nenad Čanak, direktor Muzeja Vojvodine Uglješa Belić, zavičajni istoričar Antal Kočiš, profesor istorije Tibor Kišimre i zavičajni istoričar Pal Červenak. Nakon tribine će biti otvorena i izložba fotografija sa antiranog skupa u Staroj Moravici 8. aprila 1992. godine. Pojedincima, a pre svega porodici Ferenca Čubele, velikog borca protiv ratova na prostorima bivše Jugoslavije, koji su ustupanjem dokumentacije uveliko pomogli pripremu skupa, na danšnjoj konferenciji je izražena posebna zahvalnost. Vekonj i Keresteš pozvali su građane i građanke da 9. novembra u 18 časova prisustvuju tribini koja će se održati u bioskopskoj sali Doma kulture.

(BILSV, 08.11.2011.)
Odbori LSV | Četvrtak, 13. 06. 2019. | Komentara: 0

Nadležni da se oglase, a trovači kazne

Nakon trovanja pčela, riba i pronalaska nelegalnog otpada u Kikindi, odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde podnela je u ponedeljak inicijativu za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada. Šef odborničke grupe LSV Miroslav Grujić je za lokalnu TV Rubin rekao da bi ta sednica imala dve tačke dnevnog reda.
Odbori LSV | Utorak, 11. 06. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne sluša Maju Gojković i Anu Brnabić - obavestićemo Evropsku komisiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava nezadovoljstvo zbog nastavka prakse sazivanje sednica Skupštine grada Zrenjanina po hitnom postupku.
Odbori LSV | Petak, 07. 06. 2019. | Komentara: 0

Sednica Skupštine opštine Žitište sazvana protivzakonito

Sednica Skupštine Opštine sazvana za petak 7. jun 2019. godine sazvana je protivno članu 34 Zakona o Lokalnoj Samoupravi sazvana za manje od 24. časa sa jednom jedinom tačkom  - Treći rebalans budžeta ove male opštine srednjebanatskog okruga.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook