U novobečejskom budžetu za pevaljke više nego za poljoprivredu i funkcionisanje grada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 18. 05. 2018. | Komentara: 0

U novobečejskom budžetu za pevaljke više nego za poljoprivredu i funkcionisanje grada

Novi Bečej, 18. maj 2018 - O tome zašto je za „pevaljke“ u novobečejskoj kasi spremno 48.700.000 dinara, što je na kraju kada se dodaju sredstva republike i pokrajine oko 70.000.000, a što je više nego za poljoprivredu i funkcionisanje grada i zašto u izveštaju i planu Štaba za  vanredne situacije nema ni reči o prošlogodišnjoj suši, kao i o tome zašto je grad sve zapušteniji i prljaviji i zašto se prave greške  pri organizaciji licitacije državne zemlje odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine pitali su su vladajuću SNS-DS koaliciju, na dvadesetoj sednici skupštine i dali svoje predloge rešenja nastalih neregularnosti.

LSV

Sednica je počela oštrim protestom odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine zbog dvomesečnog nezasedanja skupštine koje se završila sednicom koja je na dnevnom redu imala 54 tačke. Saša Šućurović, predsednik opštinskog odbora LSV tražio je da predsednik skupštine podnese izveštaj šta mu rade pomoćnici i zamenici kad nemaju vremena da organizuju sednicu  vrhovnog  tela lokalne samouprave : „ Vaša SNS-DS koalicija je izmislila novo radno mesto pomoćnika predsednika skupštine pa bih voleo da vi predsedniče se na sledećoj skupštini podnesete izveštaj šta ta osoba radi“. On je takođe iszneo i primedbu da samo u našoj skupštini predsednik opštine i njegov zamenik ne prisustvuju i onako retkim sednicama i da se bolje ugledaju na njihove partijske kolege na pokrajinskom i republičkom nivou koji poštuju poslanike i prisustvuju sednicama pogotovu kada je reč o rebalansiranju opštinskog budžeta.

Nevena Subotić, odbornica LSV oštro je kritikovala praksu da se sednice skupštine organizuju u velikim razmacima: „ Mi svi ovde predstavljamo građane koji su nas birali a ne svoje partije niti lične interese. Zato u njihovo ime ulažem protest što se i na lokalnom nivou pokušava obesmisliti parlamentarizam ovakvim načinom rada, kao što to vladajuća koalicija radi i u republičkoj skupštini. Liga socijaldemokrata Vojvodine će se uvek boriti da parlamentarizam opstane u svom najboljem svetlu, a biti odlučno protiv toga da umesto odlučivanja izabranih predstavnika naroda sve odluke dolaze iz glave jednog čoveka“.

Tokom diskusije o opštinskom rebalansiranju budžeta Saša Šućurović je ukazao da je neverovatno licemerno i sramotno da je budžet za turizam 48.700.000.dinara a za poljoprivredu 48.140.000 dinara, a kada se na to dodaju sredstva republike i pokrajine ukupno oko 70.000.000dinara za turizam i nešto manje za poljoprivredu, kada je jedna od najvažnijih parola vladajuće Srpske napredne stranke bila da se ukine Gospojina, smanje izdvajanja za turizam i povećaju izdvajanje za poljoprivredu. On je takođe predložio predstavnicima lokalne samouprave da uvedu u red licitaciju državne zemlje i da omoguće poljoprivrednicima pravovremenom organizacijom licitacije da na vreme uđu u zakupljene oranice, a ne kao do sada sa velikim kašnjenjima.

Radoslav  Šećerov, odbornik LSV ukazao je na neke veće komunalne propuste i tražio od Mesne zajednice Novi Bečej da redovno kosi sve površine na njenoj teritoriji a ne samo određene ulice.

Saša Šućurović je takođe pitao zašto opština kupuje tako veliki broj nepotrebnih nekretnina kada u budžetu nema dovoljno novca ni za osnovne potrebe, a grad je sve prljaviji i neuređeniji, što je, pored ostalog posledica što je sadašnja vladajuća DS-SNS u prošlogodišnjem budžetu smanjila novac za te oblasti pa kada su videli da su pogrešili sad ne mogu da postignu da poprave posledice.

Nevena Subotić ukazala je i na opasnost od ruiniranih ležećih policajaca po kolovozima opštine i tražila od opštine da preko svog Javnog preduzeća „Urbanizam i putevi“ ovu opasnost otkloni.

Dugo se razgovaralo i o milionskoj kazni koju će opština u ime MZ Novo Miloševo platiti iz svog budžeta, a koju je napravio sadašnji pomoćnik predsednika opštine. Saša Šućurović je pitao predstavnike lokalne samouprave da li će protiv prekršioca biti pokrenut krivični postupak jer tako nalaže zakon , a objašnjenje tadašnjem sekretara MZ Novo Miloševo okarakterisao kao još jedan dokaz da nije rađeno po zakonu nego na svoju ruku.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Subota, 28. 04. 2012. | Komentara: 0

Imamo ljude, ideje i projekte

SREMSKA MITROVICA – U izbornoj trci za mesto gradonačelnika Sremske Mitrovice na listi „Liga socijaldemokrata Vojvodine - Nenad Čanak“, koja nosi redni broj 6, nalazi se Miodrag Mitrović, koji za list Danas ističe da su sigurno oni koji su ga kandidovali prepoznali šta to on sve namerava da uradi ako bude izabran za gradonačelnika.
Odbori LSV | Petak, 27. 04. 2012. | Komentara: 0

Asfaltiraju se ulice u "Maloj Americi"

ZRENJANIN - Počeli su dugo očekivani radovi na asfaltiranju centralnih ulica u naselju "Rade Končar", u mesnoj zajednici "Mala Amerika" u Zrenjaninu. Ovim će biti završeni obimni i kompleksni radovi na obnovi infrastrukture naselja, koji obuhvataju ne samo rekonstrukciju kolovoza i pešačkih staza, već i toplovodne i kišne kanalizacione mreže, kao i izgradnju novih parking mesta.
Odbori LSV | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 0

Opet napadnute prostorije LSV

Novi Sad, 25. aprila - U noći između 24. i 25. aprila, kamenom je razbijen prozor na prostorijama Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Beočin. Reč je o prostorijama koje se nalaze na drugom spratu zgrade u Omladinskoj ulici 54, i tom prilikom su razbijena oba okna na duplom prozoru, a staklo se raspršilo po celoj prostoriji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook