U Rusandu stigao drugi deo pomoći

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

U Rusandu stigao drugi deo pomoći

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, posetio je danas, zajedno sa predsednikom Odbora za preduzetništvo grada Zrenjanina Vladimirom Miloševim Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima, gde je stigao drugi deo humanitarne pomoći iz Nemačke.

Rusanda LSV

Vladimir Milošev se ovom prilikom zahvalio Ranku Balogu, uz čiju pomoć je ostvaren kontakt sa bolničkim ustanovama u Grimi i Lajpcigu.

- Ovog puta se radi o 59 kreveta sa dušecima, u vrednosti od preko 90 hiljada evra, a sredstva za dopremanje su obezbeđena uz pomoć pokrajinskog Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, odnosno uz pomoć Dušana Jakovljeva, potpredsednika Vlade AP Vojvodine. Oprema je stigla iz bolnice St.Elisabeth iz Lajpciga i ovo je drugi put u godinu dana da u "Rusandu" stiže pomoć iz ovog dela Nemačke - rekao je Milošev. On je podsetio da je prvi kontigent pomoći, u vrednosti od preko sto hiljada evra, činilo 47 bolničkih kreveta i dušeka, dva rendgena i ultrazvučni aparat. Prema njegovim rečima, treći deo pomoći očekuje se u septembru ove godine.

Dr Milivoj Popov, direktor "Rusande" rekao je da je zadovoljan što je lokalna samopurava prepoznala potrebu za intervencijom u ovoj ustanovi.

- Svi znamo da je problem finansiranja najveći kada je reč o nesmetanom funkcionisanju i zato nam je ova pomoć jako dobro došla. Kreveti su juče stigli i već danas su u upotrebi. Namenjeni su najtežoj patologiji i pacijentima koji dolaze iz cele Srbije. Nadam se da ćemo uspešno nastaviti ovu saradnju, jer se njom značajno doprinosi kvalitetu nege, lečenja i higijene u ovoj ustanovi - istakao je Popov. Aleksandar Marton ocenio je da je pristigla pomoć velika stvar za Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju u Melencima i zahvalio bolnici u Lajpcigu i donatoru. Kako je istakao, potreban je zajednički aktivizam menadžmenta "Rusande" i svih onih koji su spremni da pomognu, a lokalna samouprava će uvek stajati na raspolaganju za svaku vrstu pomoći.

(BILSV, 04.04.2012.)Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast šampion u uvođenju novih nameta za građane

Zrenjaninska naprednjačka vlast ne prestaje da nas iznenađuje kreativnošću koju pokazuje u izmišljanju novih načina da poveća namete građanima, saopštila je danas odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 07. 10. 2019. | Komentara: 0

Članovi Izvršnog odbora LSV Zrenjanin zahtevaju rešavanje problema kafilerije

Članovi i članice Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin otišli su do kafilerije da izraze svoje nezadovoljstvo zbog širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“ i iskažu stav da se problem mora bez odlaganja rešiti.
Odbori LSV | Nedelja, 06. 10. 2019. | Komentara: 0

Marton: Gradska vlast da se već jednom uozbilji

Smatramo da nije dobro što vladajuća većina i dalje nastavlja sa starom praksom odbijanja svakog našeg predloga. Za dva do tri meseca će se te iste tačke naći na dnevnom redu, jer su to životni problemi naših sugrađana koji moraju da se rešavaju – izjavio je odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook