U Rusandu stigao drugi deo pomoći

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

U Rusandu stigao drugi deo pomoći

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, posetio je danas, zajedno sa predsednikom Odbora za preduzetništvo grada Zrenjanina Vladimirom Miloševim Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima, gde je stigao drugi deo humanitarne pomoći iz Nemačke.

Rusanda LSV

Vladimir Milošev se ovom prilikom zahvalio Ranku Balogu, uz čiju pomoć je ostvaren kontakt sa bolničkim ustanovama u Grimi i Lajpcigu.

- Ovog puta se radi o 59 kreveta sa dušecima, u vrednosti od preko 90 hiljada evra, a sredstva za dopremanje su obezbeđena uz pomoć pokrajinskog Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, odnosno uz pomoć Dušana Jakovljeva, potpredsednika Vlade AP Vojvodine. Oprema je stigla iz bolnice St.Elisabeth iz Lajpciga i ovo je drugi put u godinu dana da u "Rusandu" stiže pomoć iz ovog dela Nemačke - rekao je Milošev. On je podsetio da je prvi kontigent pomoći, u vrednosti od preko sto hiljada evra, činilo 47 bolničkih kreveta i dušeka, dva rendgena i ultrazvučni aparat. Prema njegovim rečima, treći deo pomoći očekuje se u septembru ove godine.

Dr Milivoj Popov, direktor "Rusande" rekao je da je zadovoljan što je lokalna samopurava prepoznala potrebu za intervencijom u ovoj ustanovi.

- Svi znamo da je problem finansiranja najveći kada je reč o nesmetanom funkcionisanju i zato nam je ova pomoć jako dobro došla. Kreveti su juče stigli i već danas su u upotrebi. Namenjeni su najtežoj patologiji i pacijentima koji dolaze iz cele Srbije. Nadam se da ćemo uspešno nastaviti ovu saradnju, jer se njom značajno doprinosi kvalitetu nege, lečenja i higijene u ovoj ustanovi - istakao je Popov. Aleksandar Marton ocenio je da je pristigla pomoć velika stvar za Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju u Melencima i zahvalio bolnici u Lajpcigu i donatoru. Kako je istakao, potreban je zajednički aktivizam menadžmenta "Rusande" i svih onih koji su spremni da pomognu, a lokalna samouprava će uvek stajati na raspolaganju za svaku vrstu pomoći.

(BILSV, 04.04.2012.)Odbori LSV | Ponedeljak, 24. 02. 2020. | Komentara: 0

Paori i dalje veoma nisko na listi prioriteta zrenjaninske vlasti

Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo saopštio je danas da LSV najoštrije osuđuje ignorantski i ponižavajući odnos kakav naprednjačka većina pokazuje prema poljoprivrednicima. 
Odbori LSV | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

Bokan je granica koju nećemo preći

Na pitanje da li će LSV nastaviti saradnju sa naprednjacima u Novom Sadu ukoliko Tomislav Bokan izađe na izbore na zajedničkoj listi sa SNS, predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je za 021.rs da je LSV po tom pitanju bila više nego jasna.
Odbori LSV | Utorak, 18. 02. 2020. | Komentara: 0

Samo Vojvođanski front Srbiju spasava

Pre brojnih odgovora na pitanje zašto Vojvođanski front, najpre podsećanje šta je on. Vojvođanski front je grupa političkih partija, organizacija i pojedinaca koja za cilj ima odbranu i zaštitu Vojvodine, njenih građana i dobara. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook