U Rusandu stigao drugi deo pomoći

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

U Rusandu stigao drugi deo pomoći

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, posetio je danas, zajedno sa predsednikom Odbora za preduzetništvo grada Zrenjanina Vladimirom Miloševim Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima, gde je stigao drugi deo humanitarne pomoći iz Nemačke.

Rusanda LSV

Vladimir Milošev se ovom prilikom zahvalio Ranku Balogu, uz čiju pomoć je ostvaren kontakt sa bolničkim ustanovama u Grimi i Lajpcigu.

- Ovog puta se radi o 59 kreveta sa dušecima, u vrednosti od preko 90 hiljada evra, a sredstva za dopremanje su obezbeđena uz pomoć pokrajinskog Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, odnosno uz pomoć Dušana Jakovljeva, potpredsednika Vlade AP Vojvodine. Oprema je stigla iz bolnice St.Elisabeth iz Lajpciga i ovo je drugi put u godinu dana da u "Rusandu" stiže pomoć iz ovog dela Nemačke - rekao je Milošev. On je podsetio da je prvi kontigent pomoći, u vrednosti od preko sto hiljada evra, činilo 47 bolničkih kreveta i dušeka, dva rendgena i ultrazvučni aparat. Prema njegovim rečima, treći deo pomoći očekuje se u septembru ove godine.

Dr Milivoj Popov, direktor "Rusande" rekao je da je zadovoljan što je lokalna samopurava prepoznala potrebu za intervencijom u ovoj ustanovi.

- Svi znamo da je problem finansiranja najveći kada je reč o nesmetanom funkcionisanju i zato nam je ova pomoć jako dobro došla. Kreveti su juče stigli i već danas su u upotrebi. Namenjeni su najtežoj patologiji i pacijentima koji dolaze iz cele Srbije. Nadam se da ćemo uspešno nastaviti ovu saradnju, jer se njom značajno doprinosi kvalitetu nege, lečenja i higijene u ovoj ustanovi - istakao je Popov. Aleksandar Marton ocenio je da je pristigla pomoć velika stvar za Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju u Melencima i zahvalio bolnici u Lajpcigu i donatoru. Kako je istakao, potreban je zajednički aktivizam menadžmenta "Rusande" i svih onih koji su spremni da pomognu, a lokalna samouprava će uvek stajati na raspolaganju za svaku vrstu pomoći.

(BILSV, 04.04.2012.)



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook