Uspešna godina zrenjaninskih ligašica i ligaša

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 27. 12. 2011. | Komentara: 0

Uspešna godina zrenjaninskih ligašica i ligaša

ZRENJANIN - Ova godina je za Ligu socijaldemokrata Vojvodine bila veoma uspešna, jer kao i do sada radili smo za dobrobit građanki i građana Zrenjanina i cele Vojvodine – rekao je na današnjoj novogodišnjoj konferenciji za novinare potpredsednik LSV Aleksandar Marton, dodajući da je uspešno okončano nekoliko stranačkih  inicijativa.

Aleksandar Marton

- Pre svega, istakao bih akciju kojom smo ukinuli godišnju registraciju traktora i na taj način se izborili da teško zarađen dinar paora ostane u kućnom budžetu. Ovu godinu je obeležila i velika i naporna borba Lige socijademokrata Vojvodine za imovinu AP Vojvodine i lokalnih samouprava. Ovaj posao nije još uvek završen, ali je postignut značaj pomak sa mrtve tačke u odnosu na prethodne godine – naglasio je Aleksandar Marton.

On je podsetio da je nedavno odbornička grupa Lige u Skupštini grada Zrenjanina pokrenula i inicijativu da se i Zrenjanin priključi socijalno odgovornim gradovima Vojvodine i Srbije i svojim sugrađankama porodiljama isplaćuje 100 odsto nadoknade i minimalni iznos prosečne zarade u RS nezaposlenim porodiljama.

- Nećemo odustati od svog cilja i zahvaljujući, za 20 odsto većem predloženom  budžetu, nastojaćemo da se u sledećoj godini nadomesti ta razlika, ali i pomognu nezaposle sugrađanke, kako bismo pokazali socijalnu odgovornost prema Zrenjaninkama i Zrenjanincima – najavio je Aleksandar Marton. On je dodao da se Ligina dugogodišnja borba za izvršnu, sudsku i zakonodavnu vlast, imovinu i izvorne prihode nastavlja i da očekuje još bolje rezultate u narednoj godini.

- Nećemo odustati ni od naše borbe za ljudska  prava i evropske prinicpe, jer očekujemo da će 2012. biti evropska godina u kojoj će Srbija dobiti dugo očekivani i zasluženi status kandidata – zaključio je potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji je ujedno čestitao i poželeo uspešnu Novu 2012. godinu svim Zrenjaninkama i Zrenjanincima.

(BILSV, 27.12.2011.)Odbori LSV | Sreda, 11. 09. 2019. | Komentara: 0

Bezbednost dece u saobraćaju ne sme biti ugrožena

Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo zatražio je danas da se hitno postave semafori i adekvatna saobraćajna signalizacija u Zrenjaninu i okolnim naseljenim mestima, a posebno pored školskih objekata.
Odbori LSV | Sreda, 04. 09. 2019. | Komentara: 0

Ponižavajući položaj penzionera nedopustiv

Klub penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upozorava na veoma loš materijalno-finansijski, ali i sveukupni položaj u kojem se nalaze penzioneri.
Odbori LSV | Utorak, 03. 09. 2019. | Komentara: 0

Identifikovati i sankcionisati odgovorne za grafite mržnje

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje novo ispisivanje grafita mržnje u Novom Sadu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook