Važna decentralizacija kulture

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 06. 2011. | Komentara: 0

Važna decentralizacija kulture

LSV ZrenjaninZRENJANIN - Kulturni centar Zrenjanina veoma ambiciozno pristupa stvaranju svog identiteta i imidža, i trudi se da, u zavisnosti od kulturnih interesovanja i senzibiliteta, svim Zrenjanincima obezbedi kvalitetan program koji mogu posmatrati, ali i interaktivno učestovovati u realizaciji programskih aktivnosti, istakla je danas Ankica Dostanić direktorka Kulturnog centra Zrenjanina.

"Za razliku od nekih drugih budžetskih ustanova kulture mi prepoznajemo individualne i grupne inicijative, kao i duhovne vrednosti. Kulturni centar u okviru svoje budžetske misije je tu da svima talentovanim Zrenjaninkama i Zrenjanincima omogući da realizuju svoje kulturne ideje u našem gradu. Veoma ambiciozno radimo na konceptu decentralizacije kulture, a veoma je bitno da u okviru tog koncepta ne zastupamo proklamovan, već stvaran način realizacije naših programskih aktivnosti. Izgradnja specifičnih, prepoznatljivih i jedinstvenih kulturnih brendova u našem gradu svakako jeste prepoznatljivost KC Zrenjanina " rekla  je Ankica Dostanić. Ona je podsetila da je Kulturni centar početkom godine objavio duplo CD izdanje "Istorija zrenjaninskog Rock'n'Roll-a" na kome se našlo 39 autora i izvođača iz Zrenjanina. Reč je o jednom od kapitalnih projekata u kulturi Zrenjanina, a u planu je objavljivanje Leksikona zrenjaninskog rokenrola u formi intervjua.Dostanićeva se osvrnula i na kandidaturu Zrenjanina za Evropsku prestonicu kulture i istakla da grad na Begeju ima izuzetno veliki potencijal i kulturnu baštinu. 

(BILSV, 14. 06. 2011.)




Odbori LSV | Četvrtak, 20. 12. 2012. | Komentara: 0

Odgovorni da uzmu lopatu i krenu u čišćenje snega

ZRENJANIN – Član Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Branislav Knežević pozdravio je odluku v.d. direktora JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ Gorana Kravarušića da se u ime preduzeća na čijem je čelu izvini građanima Zrenjanina zbog spore intervencije zimskih službi u prethodnom periodu, koji je izazvao opšti kolaps u gradu.
Odbori LSV | Utorak, 18. 12. 2012. | Komentara: 0

Vaš: U Zrenjaninu je na delu političko nasilje

ZRENJANIN – Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine i odbornik u Skupštini grada Zrenjanina Tibor Vaš ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare da je u Zrenjaninu na delu političko nasilje i pozvao nadležne institucije da pravovremeno reaguju i spreče nezakonito delovanje zrenjaninske Skupštine.
Odbori LSV | Utorak, 18. 12. 2012. | Komentara: 0

Paketići za sve mališane u vrtićima

KIKINDA – Sva deca iz Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“ njih 1.550, dobiće naredne sedmice besplatne novogodišnje paketiće sa „Banini“ slatkišima. Predškolska ustanova izdvojila je za ovu lepu akciju 500 hiljada dinara iz sopstvenih sredstava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook