Veliki projekti Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Zrenjanina

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 07. 06. 2011. | Komentara: 0

Veliki projekti Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Zrenjanina

LSV ZrenjaninZRENJANIN - Direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Zrenjanina Igor Kovač na današnjoj redovnoj konferecniciji za novinare Gradskog odbora LSV Zrenjanin izneo je planove i trenutne projekte ove ustanove kulture.

- Ove godine veoma smo uposleni na terenskom radu, nadzoru, vođenju nekih  investicija i velikim delom na izradi projektne dokumentacije. Trenutno su aktuelni dvorac Karačonji i pravoslavna crkva Svetog Nikole u Ečki, za koje je  Zavod preuzeo na sebe da, praktično bez ikakvih sredstava, izradi projektnu dokumentaciju. Podsećam da ta crkva ove godine navršava čak tri veka postojanja " istakao je Kovač. On je dodao dodao da je značajan projekat za ovu godinu  i uređenje enterijera Uspenske crkve  u kom imaju  pomoć  grada, sa kojim su raspodeljeni troškovi.

- Godinama smo aplicirali za ove radove, bez uspeha, pa smo odlučili da ih sami realizujemo i time završimo projekte koji su bitni za grad. Zavod  je najviše angažovan na teritoriji Novog Bečeja, odnosno Novog Miloševa, gde smo ove godine aplicirali i dobili sredstva u iznosu od 5,9 miliona dinara za rekonstrukciju dvorca Karačonji. Takođe, u sklopu istog kompleksa  radimo i na tzv. poljoprivrednom gradu, za koji smo već dobili deo sredstava " objasnio je Kovač. Prema njegovim rečima ove godine očekuje se završetak radova na Keltskom nalazištu u industrijskoj zoni Jugoistok, gde se svakodnevno iskopavaju interesantni arheološki predmeti i za koje su nadležni ispunili svoje finansijske obaveze. Kovač  je zaključio da je na žalost sudbina mnogih objekata u Zrenjaninu takva da su oni pred propadanjem i  apelovao ovom prilikom na ljude koji se bore za izgradnju  novih verskih objekata da se založe za rekonstrukciju postojećih, koji su u katastrofalnom stanju, kao što su Uspenski hram i pomenuta crkva Svetog Nikole.

(BILSV, 07.06.2011.)
Odbori LSV | Četvrtak, 13. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV TRAŽI ZATVARANJE KAFILERIJE U ZRENJANINU

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina na konstitutivnoj sednici, koja je zakazana za 21. avgust, zatražiće zatvaranje kafilerije "Prekon".

Odbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem?

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zapitao je nadležne šta treba da se dogodi da bi se problem mutne zrenjaninske vode rešio.
Odbori LSV | Sreda, 01. 07. 2020. | Komentara: 0

Tot: Nakon izbora, u Bečeju su svi na gubitku

Sumirajući rezultate, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot, inače prvi na izbornoj listi, konstatovao je da su njihovi birači većinom odlučili da ne učestvuju na izborima.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook