Više pažnje usmeriti na kulturu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 1

Više pažnje usmeriti na kulturu

ZRENJANIN – Zbog restriktivnog budžeta, budžetske ustanove kulture teško ostvaruju sve planove i ideje, ali bez obzira na to, i dalje se realizuju kvalitetni programski sadržaji, istakla je  na konferenciji za novinare Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine članica tog odbora i direktorka Kulturnog centra Zrenjanina Ankica Dostanić.

LSV ZrenjnainOna je navela da je glavni problem, na koji  Liga ukazuje već tri godine, to što u Gradskom veću grada Zrenjanina nema člana zaduženog za oblast kulture. Kako je objasnila, ta osoba bila bi neka vrsta koordinatora između finansijera i osnivača i postojećih budžetskih ustanova kulture.

– Smatramo da bi na taj način bio poboljšan  kvalitet kulturnih aktivnosti u našem gradu, u kojem postoje veliki potencijal i stručni ljudi. To bi doprinelo formiranju bolje kulturne strategije – naglasila je Dostanićeva, dodajući da bi postojanjem gradskog većnika bilo izbegnuto stihijsko organizovanje kulture, pa bi moglo da se radi po pojedinačno utvrđenom planu i programu.

(BILSV, 14. 12. 2011.)




Odbori LSV | Subota, 31. 03. 2012. | Komentara: 0

Predstavljen program LSV Temerin

TEMERIN - U svečanoj sali SO Temerin, juče je predstavljen plan i program Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Temerin za period od 2012-2016 godine.
Odbori LSV | Petak, 30. 03. 2012. | Komentara: 0

Liga ne menja svoju politiku

ZRENJANIN- Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za pokrajinskog poslanika po većinskom izbornom sistemu Vladimir Vasiljev gostujući u emisiji “Odgovor” na Regionalnoj televiziji Santos, izjavio je da LSV ima jedinstvenu politiku na sva tri nivoa vlasti: lokalnom, pokrajinskom i republičkom, što  traje već pune 22 godine.
Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2012. | Komentara: 0

Izmirena sva dugovanja

ZRENJANIN – Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i direktor JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ Branislav Knežević istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da od danas to preduzeće više nema dugovanja ni prema kome, jer su sva izmirena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook