Više pažnje usmeriti na kulturu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 1

Više pažnje usmeriti na kulturu

ZRENJANIN – Zbog restriktivnog budžeta, budžetske ustanove kulture teško ostvaruju sve planove i ideje, ali bez obzira na to, i dalje se realizuju kvalitetni programski sadržaji, istakla je  na konferenciji za novinare Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine članica tog odbora i direktorka Kulturnog centra Zrenjanina Ankica Dostanić.

LSV ZrenjnainOna je navela da je glavni problem, na koji  Liga ukazuje već tri godine, to što u Gradskom veću grada Zrenjanina nema člana zaduženog za oblast kulture. Kako je objasnila, ta osoba bila bi neka vrsta koordinatora između finansijera i osnivača i postojećih budžetskih ustanova kulture.

– Smatramo da bi na taj način bio poboljšan  kvalitet kulturnih aktivnosti u našem gradu, u kojem postoje veliki potencijal i stručni ljudi. To bi doprinelo formiranju bolje kulturne strategije – naglasila je Dostanićeva, dodajući da bi postojanjem gradskog većnika bilo izbegnuto stihijsko organizovanje kulture, pa bi moglo da se radi po pojedinačno utvrđenom planu i programu.

(BILSV, 14. 12. 2011.)




Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.
Odbori LSV | Subota, 20. 01. 2024. | Komentara: 0

SNS vlast nije sposobna da reši problem vode u Zrenjaninu!

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podsetili su danas na dvadeset godina od zabrane upotrebe pijaće vode u Zrenjaninu.
Odbori LSV | Sreda, 27. 12. 2023. | Komentara: 0

Puna usta praznog patriotizma

Vojvođani LSV poziva nadležne inspekcije da kazne odgovorne u gradu Zrenjaninu zbog nepodobnog načina isticanja državne zastave.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook