Vršačka bolnica zaboravljena od strane vlasti

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Nedelja, 24. 02. 2019. | Komentara: 0

Vršačka bolnica zaboravljena od strane vlasti

VRŠAC – Član Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Kanački zatražio je od gradskih vlasti, ali i drugih političkih stranaka čiji odbornici učestvuju u vršačkoj skupštini, da prestanu pasivno da posmatraju stanje u lokalnoj bolnici.

LSV

- Očekujem da se aktivno i politički odgovorno uključe u rešavanje nastalih problema i za to preuzmu i odgovornost. Neophodno je da gradski funkcioneri, osnivač ili rukovodstvo bolnice zvanično saopšte, putem medija, kakva je situacija u kojoj se nalazi vršačka bolnica. Očekujem i da predlog kako i na koji način što hitnije rešiti brojne probleme koji postoje u toj zdravstvenoj ustanovi – kazao je Kanački.

Prema njegovim rečima, usluge Opšte bolnice Vršac koristi oko 100.000 stanovnika iz Vršca, Bele Crkve, Plandišta i delom Alibunara, te je njeno normalno funkcionisanje izuzetno važno za Južnobanatski okrug.

- Vršačka bolnica je i jedina bolnica u Vojvodini koja nema CT aparat. Osnivač i rukovodstvo vršačkog SNS-a su nekako zaboravili na našu bolnicu. Samo ove godine, prema podacima Pokrajiskog sekretarijata za zdravstvo, kupljeni su novi CT aparati koji će zameniti stare u opštim bolnicama u Kikindi, Subotici i Somboru – napominje Kanački.

LSV se zalagala da Vršac dobije status grada, ali, kako dodaje, lošim menadžmentom lokalne vlasti koju čine SPS i SNS, ali i slabim i neubedljivim delovanjem opozicije, Vršac time nije ništa dobio, već izgubio, a najveću korist pribavilo je Pančevo. 

Kanački navodi i da zaposleni u Opštoj bolnici Vršac ističu da je zbog loših uslova iz ove ustanove otišlo oko 20 % stručnog kadra koje je zamenjeno prekvalifikovanim političkim poslušnicima SNS-a. 

- Prisutno je isključivo stranačko zapošljavanje bez obzira na kvalifikacije i stručnu spremu. Za godinu dana promenjeno je nekoliko direktora. Konkursa za izbor direktora nema. Opreme gotovo da i nema, a lekove pacijenti kupuju sami pošto je bolnička apoteka potpuno prazna. Novac za kupovinu nekih lekova se refundira uz višemesečno čekanje. Zaposlene prisiljavaju za dočeke i političke parade. Renoviranje kruga bolnice, koje je započeto u vreme dok je LSV bila u gradskoj skupštini, zaustavljeno je. U celosti, lošu situaciju svakako prouzrokuje i nedostatak novca  obzirom da je predviđenih sedam odsto za AP Vojvodinu nedovoljno – zaključio je Aleksandar Kanački.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineOdbori LSV | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Da li su Pupin ili Superhik krivi za povećanje poreza Novobečejcima i do 300%

Većina Novobečejaca je bila neprijatno iznenađena kada su im u proteklih nekoliko dana stigla poreska rešenja uvećana nekima za 50%, nekima za 100%, a bilo je i onih kojima su poreska rešenja na imovinu bila povećana 300%. Liga socijaldemokrata Vojvodine je na molbu mnogobrojnih nezadovoljnih građana pokušala da dođe do odgovora zašto su se desile tako velike promene i udari na njihov budžet.
Odbori LSV | Petak, 17. 05. 2019. | Komentara: 0

Sramno ponašanje zrenjaninske vlasti se nastavlja

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina ukazali su danas da je način sazivanja 26. sednice Skupštine skandalozan.
Odbori LSV | Petak, 17. 05. 2019. | Komentara: 0

Konstituisan novi saziv Gradskog odbora LSV u Pančevu

Na izbornoj konferenciji Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu održanoj dana 18. aprila 2019. godine, izabrani su novi članovi GrO Pančevo. Delegati, njih 50 izabrali su 20 članova Gradskog Odbora, predsednika i dva podpredsednika.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook