Vršačka bolnica zaboravljena od strane vlasti

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Nedelja, 24. 02. 2019. | Komentara: 0

Vršačka bolnica zaboravljena od strane vlasti

VRŠAC – Član Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Kanački zatražio je od gradskih vlasti, ali i drugih političkih stranaka čiji odbornici učestvuju u vršačkoj skupštini, da prestanu pasivno da posmatraju stanje u lokalnoj bolnici.

LSV

- Očekujem da se aktivno i politički odgovorno uključe u rešavanje nastalih problema i za to preuzmu i odgovornost. Neophodno je da gradski funkcioneri, osnivač ili rukovodstvo bolnice zvanično saopšte, putem medija, kakva je situacija u kojoj se nalazi vršačka bolnica. Očekujem i da predlog kako i na koji način što hitnije rešiti brojne probleme koji postoje u toj zdravstvenoj ustanovi – kazao je Kanački.

Prema njegovim rečima, usluge Opšte bolnice Vršac koristi oko 100.000 stanovnika iz Vršca, Bele Crkve, Plandišta i delom Alibunara, te je njeno normalno funkcionisanje izuzetno važno za Južnobanatski okrug.

- Vršačka bolnica je i jedina bolnica u Vojvodini koja nema CT aparat. Osnivač i rukovodstvo vršačkog SNS-a su nekako zaboravili na našu bolnicu. Samo ove godine, prema podacima Pokrajiskog sekretarijata za zdravstvo, kupljeni su novi CT aparati koji će zameniti stare u opštim bolnicama u Kikindi, Subotici i Somboru – napominje Kanački.

LSV se zalagala da Vršac dobije status grada, ali, kako dodaje, lošim menadžmentom lokalne vlasti koju čine SPS i SNS, ali i slabim i neubedljivim delovanjem opozicije, Vršac time nije ništa dobio, već izgubio, a najveću korist pribavilo je Pančevo. 

Kanački navodi i da zaposleni u Opštoj bolnici Vršac ističu da je zbog loših uslova iz ove ustanove otišlo oko 20 % stručnog kadra koje je zamenjeno prekvalifikovanim političkim poslušnicima SNS-a. 

- Prisutno je isključivo stranačko zapošljavanje bez obzira na kvalifikacije i stručnu spremu. Za godinu dana promenjeno je nekoliko direktora. Konkursa za izbor direktora nema. Opreme gotovo da i nema, a lekove pacijenti kupuju sami pošto je bolnička apoteka potpuno prazna. Novac za kupovinu nekih lekova se refundira uz višemesečno čekanje. Zaposlene prisiljavaju za dočeke i političke parade. Renoviranje kruga bolnice, koje je započeto u vreme dok je LSV bila u gradskoj skupštini, zaustavljeno je. U celosti, lošu situaciju svakako prouzrokuje i nedostatak novca  obzirom da je predviđenih sedam odsto za AP Vojvodinu nedovoljno – zaključio je Aleksandar Kanački.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineOdbori LSV | Sreda, 11. 09. 2019. | Komentara: 0

Bezbednost dece u saobraćaju ne sme biti ugrožena

Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo zatražio je danas da se hitno postave semafori i adekvatna saobraćajna signalizacija u Zrenjaninu i okolnim naseljenim mestima, a posebno pored školskih objekata.
Odbori LSV | Sreda, 04. 09. 2019. | Komentara: 0

Ponižavajući položaj penzionera nedopustiv

Klub penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upozorava na veoma loš materijalno-finansijski, ali i sveukupni položaj u kojem se nalaze penzioneri.
Odbori LSV | Utorak, 03. 09. 2019. | Komentara: 0

Identifikovati i sankcionisati odgovorne za grafite mržnje

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje novo ispisivanje grafita mržnje u Novom Sadu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook