Vršačka bolnica zaboravljena od strane vlasti

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Nedelja, 24. 02. 2019. | Komentara: 0

Vršačka bolnica zaboravljena od strane vlasti

VRŠAC – Član Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Kanački zatražio je od gradskih vlasti, ali i drugih političkih stranaka čiji odbornici učestvuju u vršačkoj skupštini, da prestanu pasivno da posmatraju stanje u lokalnoj bolnici.

LSV

- Očekujem da se aktivno i politički odgovorno uključe u rešavanje nastalih problema i za to preuzmu i odgovornost. Neophodno je da gradski funkcioneri, osnivač ili rukovodstvo bolnice zvanično saopšte, putem medija, kakva je situacija u kojoj se nalazi vršačka bolnica. Očekujem i da predlog kako i na koji način što hitnije rešiti brojne probleme koji postoje u toj zdravstvenoj ustanovi – kazao je Kanački.

Prema njegovim rečima, usluge Opšte bolnice Vršac koristi oko 100.000 stanovnika iz Vršca, Bele Crkve, Plandišta i delom Alibunara, te je njeno normalno funkcionisanje izuzetno važno za Južnobanatski okrug.

- Vršačka bolnica je i jedina bolnica u Vojvodini koja nema CT aparat. Osnivač i rukovodstvo vršačkog SNS-a su nekako zaboravili na našu bolnicu. Samo ove godine, prema podacima Pokrajiskog sekretarijata za zdravstvo, kupljeni su novi CT aparati koji će zameniti stare u opštim bolnicama u Kikindi, Subotici i Somboru – napominje Kanački.

LSV se zalagala da Vršac dobije status grada, ali, kako dodaje, lošim menadžmentom lokalne vlasti koju čine SPS i SNS, ali i slabim i neubedljivim delovanjem opozicije, Vršac time nije ništa dobio, već izgubio, a najveću korist pribavilo je Pančevo. 

Kanački navodi i da zaposleni u Opštoj bolnici Vršac ističu da je zbog loših uslova iz ove ustanove otišlo oko 20 % stručnog kadra koje je zamenjeno prekvalifikovanim političkim poslušnicima SNS-a. 

- Prisutno je isključivo stranačko zapošljavanje bez obzira na kvalifikacije i stručnu spremu. Za godinu dana promenjeno je nekoliko direktora. Konkursa za izbor direktora nema. Opreme gotovo da i nema, a lekove pacijenti kupuju sami pošto je bolnička apoteka potpuno prazna. Novac za kupovinu nekih lekova se refundira uz višemesečno čekanje. Zaposlene prisiljavaju za dočeke i političke parade. Renoviranje kruga bolnice, koje je započeto u vreme dok je LSV bila u gradskoj skupštini, zaustavljeno je. U celosti, lošu situaciju svakako prouzrokuje i nedostatak novca  obzirom da je predviđenih sedam odsto za AP Vojvodinu nedovoljno – zaključio je Aleksandar Kanački.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineOdbori LSV | Utorak, 18. 02. 2020. | Komentara: 0

Samo Vojvođanski front Srbiju spasava

Pre brojnih odgovora na pitanje zašto Vojvođanski front, najpre podsećanje šta je on. Vojvođanski front je grupa političkih partija, organizacija i pojedinaca koja za cilj ima odbranu i zaštitu Vojvodine, njenih građana i dobara. 
Odbori LSV | Utorak, 11. 02. 2020. | Komentara: 0

Delegacija LSV Novi Sad položila venac na spomenik Vasi Stajiću

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je venac na spomenik Vasi Stajiću povodom 10. februara, godišnjice njegovog rođenja i smrti.
Odbori LSV | Ponedeljak, 10. 02. 2020. | Komentara: 0

Pretvorili su naš grad u ruinu

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje bahatost i bezobrazluk koji predstavnici zrenjaninske naprednjačke vlasti po ko zna koji put pokazuju nemarom prema javnim površinama.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook