Zrenjanin prvi u Srbiji dobio Kancelariju Lokalnog saveta za zapošljavanje

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 11. 01. 2012. | Komentara: 0

Zrenjanin prvi u Srbiji dobio Kancelariju Lokalnog saveta za zapošljavanje

ZRENJANIN – U prisustvu predstavnika lokalne samouprave, filijale Nacionalne Službe za zapošljavanje, sindikata, Saveta za zapošljavanje i Lokalnog antikorupcijskog foruma, u Zrenjaninu je danas otvorena Kancelarija Lokalnog saveta za zapošljavanje, prva ove vrste u Srbiji.

Aleksandar Marton

Kancelariju, smeštenu u Kulturnom centru Zrenjanina, simboličnim presecanjem vrpce otvorili su Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada, i Livia Hartih, koordinatorka rada Kancelarije. Predsednik zrenjaninske Skupštine podsetio je da je, tokom prošle godine, lokalna samouprava prvo pozdravila, a potom i podržala ideju za otvaranje ovakve kancelarije.

– Smatramo da je problem nezaposlenosti jedan od ključnih problema, ne samo u gradu Zrenjaninu, već u čitavoj Srbiji, pa je i cilj lokalne samouprave da smanji broj nezaposlenih, između ostalog, i zahvaljujući ovakvim projektima. Krajem 2011. godine otvoreno je u našem gradu više desetina novih radnih mesta, što je svakako dobro, ali ne i dovoljno. Mislim da ova Kancelarija mora da pokaže, svojom inicijativom, da mogu da se dodatno privlače investitori u grad, i za svoj aktivizam će imati podršku lokalne samouprave – istakao je Marton. On je dodao da će, bude li do januara 2013. godine zaslugom Kancelarije otvoreno bar 250 novih radnih mesta, to već predstavljati uspeh, jer su, u uslovima krize, svako novo radno mesto i svaki nezaposleni manje, značajna stvar.

Koordinatorka rada Kancelarije, Livia Hartih, rekla je da Kancelarija Lokalnog saveta za zapošljavanje zvanično počinje s radom od sutra, kao i da će radno vreme biti od 8 – 15 časova, svakog radnog rada. Kao ciljeve formiranja Kancelarije ona je navela afirmaciju lokalne politike zapošljavanja, podršku akcionim planovima zapošljavanja, jačanje socijalnog partnerstva, pridobijanje relevantnih aktera i njihovo uključivanje, utvrđivanje prioriteta u oblasti zapošljavanja, zajedničko osmišljavanje praktičnih rešenja, spajanje relevantnih faktora koji mogu doprineti poboljšanju date situacije, pružanje podrške inicijativama i projektima, podsticanje učešća na konkursima i podrška prema korišćenju fondova EU. Predsednik Lokalnog saveta za zapošljavanje, Laslo Tot, ističe, kao ključni motiv formiranja Kancelarije, uverenje da je zajednički rad efektivniji od rada u izolaciji.

– Kancelarija Lokalnog saveta za zapošljavanje je mesto gde će se jačati partnerstvo o zajedničkom radu od koga imaju koristi svi koji su u njega uključeni, a kojim se postižu rezultati koje ne može postići jedan partner ako deluje sam, i putem kojeg se smanjuju troškovi i dupliranje napora – naveo je Tot.
Otvaranjem ovakve kancelarije u Zrenjaninu ispunjava se i bitan uslov da se, kroz adekvatne projekte, privuku i koriste finansijska sredstva iz fondova EU namenjena podsticanju povećanja zaposlenosti na lokalnom/regionalnom nivou .

(BILSV, 11. 01. 2012.)Odbori LSV | Sreda, 11. 09. 2019. | Komentara: 0

Bezbednost dece u saobraćaju ne sme biti ugrožena

Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo zatražio je danas da se hitno postave semafori i adekvatna saobraćajna signalizacija u Zrenjaninu i okolnim naseljenim mestima, a posebno pored školskih objekata.
Odbori LSV | Sreda, 04. 09. 2019. | Komentara: 0

Ponižavajući položaj penzionera nedopustiv

Klub penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upozorava na veoma loš materijalno-finansijski, ali i sveukupni položaj u kojem se nalaze penzioneri.
Odbori LSV | Utorak, 03. 09. 2019. | Komentara: 0

Identifikovati i sankcionisati odgovorne za grafite mržnje

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje novo ispisivanje grafita mržnje u Novom Sadu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook