Zrenjanin prvi u Srbiji dobio Kancelariju Lokalnog saveta za zapošljavanje

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 11. 01. 2012. | Komentara: 0

Zrenjanin prvi u Srbiji dobio Kancelariju Lokalnog saveta za zapošljavanje

ZRENJANIN – U prisustvu predstavnika lokalne samouprave, filijale Nacionalne Službe za zapošljavanje, sindikata, Saveta za zapošljavanje i Lokalnog antikorupcijskog foruma, u Zrenjaninu je danas otvorena Kancelarija Lokalnog saveta za zapošljavanje, prva ove vrste u Srbiji.

Aleksandar Marton

Kancelariju, smeštenu u Kulturnom centru Zrenjanina, simboličnim presecanjem vrpce otvorili su Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada, i Livia Hartih, koordinatorka rada Kancelarije. Predsednik zrenjaninske Skupštine podsetio je da je, tokom prošle godine, lokalna samouprava prvo pozdravila, a potom i podržala ideju za otvaranje ovakve kancelarije.

– Smatramo da je problem nezaposlenosti jedan od ključnih problema, ne samo u gradu Zrenjaninu, već u čitavoj Srbiji, pa je i cilj lokalne samouprave da smanji broj nezaposlenih, između ostalog, i zahvaljujući ovakvim projektima. Krajem 2011. godine otvoreno je u našem gradu više desetina novih radnih mesta, što je svakako dobro, ali ne i dovoljno. Mislim da ova Kancelarija mora da pokaže, svojom inicijativom, da mogu da se dodatno privlače investitori u grad, i za svoj aktivizam će imati podršku lokalne samouprave – istakao je Marton. On je dodao da će, bude li do januara 2013. godine zaslugom Kancelarije otvoreno bar 250 novih radnih mesta, to već predstavljati uspeh, jer su, u uslovima krize, svako novo radno mesto i svaki nezaposleni manje, značajna stvar.

Koordinatorka rada Kancelarije, Livia Hartih, rekla je da Kancelarija Lokalnog saveta za zapošljavanje zvanično počinje s radom od sutra, kao i da će radno vreme biti od 8 – 15 časova, svakog radnog rada. Kao ciljeve formiranja Kancelarije ona je navela afirmaciju lokalne politike zapošljavanja, podršku akcionim planovima zapošljavanja, jačanje socijalnog partnerstva, pridobijanje relevantnih aktera i njihovo uključivanje, utvrđivanje prioriteta u oblasti zapošljavanja, zajedničko osmišljavanje praktičnih rešenja, spajanje relevantnih faktora koji mogu doprineti poboljšanju date situacije, pružanje podrške inicijativama i projektima, podsticanje učešća na konkursima i podrška prema korišćenju fondova EU. Predsednik Lokalnog saveta za zapošljavanje, Laslo Tot, ističe, kao ključni motiv formiranja Kancelarije, uverenje da je zajednički rad efektivniji od rada u izolaciji.

– Kancelarija Lokalnog saveta za zapošljavanje je mesto gde će se jačati partnerstvo o zajedničkom radu od koga imaju koristi svi koji su u njega uključeni, a kojim se postižu rezultati koje ne može postići jedan partner ako deluje sam, i putem kojeg se smanjuju troškovi i dupliranje napora – naveo je Tot.
Otvaranjem ovakve kancelarije u Zrenjaninu ispunjava se i bitan uslov da se, kroz adekvatne projekte, privuku i koriste finansijska sredstva iz fondova EU namenjena podsticanju povećanja zaposlenosti na lokalnom/regionalnom nivou .

(BILSV, 11. 01. 2012.)Odbori LSV | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem, danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.

Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Vojvodina je rešenje, Vojvođanski front je rešenje

Liga socijaldemokrata Vojvodine aktivno radi na tome da se obezbede uslovi da građani Zrenjanina žive pristojno od svog rada, dobiju zdravu pijaću vodu, udišu čist vazduh i imaju rešeno pitanje kafilerije, savremenog načina odlaganja i upravljanja otpadom. 
Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo!

Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad na više lokacija u gradu tokom vikenda, delili su letke i razgovarali sa građanima o važnosti što bržih evropskih integracija naše zemlje i zašto Evropska unija nema alternativu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook