Zrenjaninci organizovali akciju povodom Dana pobede nad fašizmom

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninci organizovali akciju povodom Dana pobede nad fašizmom

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovala je akciju povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope. Aktivistkinje i aktivisti skrenuli su pažnju da fašizam danas možemo da prepoznamo kroz učestale pojave diskriminacije, u manifestacijama punim nasilja i mržnje, kao i kroz slučajeve progona i rasizma.

Ligašice i ligaši  poručili su da je Zrenjanin evropski grad u kojem nema mesta za nasilje, versku ili nacionalnu netrpeljivost.

- Antifašizam je danas evropska vrednost, a fašizam bolest koja će se, ukoliko ne bude sprečena, javljati uvek kada se steknu uslovi. Fašizam se sada manifestuje drugačije nego pre 66 godina, a mi smo tu da se borimo protiv svih njegovih pojavnih oblika. Liga socijaldemokrata Vojvodine svoje postojanje, između ostalog, baštini i na antifašizmu na čemu ćemo i narednih godina istrajavati " poručio je Dejan Čapo, predsednik GrO LSV Zrernjanin, i naglasio da bez Ligine inicijative nikada ne bi bio donet zakon o zabrani manifestacija koje organizuju profašističke i neonaciostičke organizacije. Dan pobede nad fašizmom jedan je od najznačajnijih praznika u evropskom kalendaru, a budući da označava prelomni trenutak u kome je definisan izgled buduće Evrope, od 1986. godine obeležava se i kao "Dan Evrope".

(BILSV, 07.05.2011.)
Odbori LSV | Utorak, 02. 06. 2020. | Komentara: 0

Osam dugih godina lažnih obećanja

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine sa žaljenjem konstatuju da je proteklih 8 godina bilo izuzetno teško za grad Zrenjanin i sve Zrenjanince. Grad su vodili ljudi koji su sve vreme građanima davali lažna obećanja, a grad doveli na ivicu propasti.
Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 06. 2020. | Komentara: 0

Kisačani: Vojvođanski front pokazao da ima ko da nas čuje i razume

Po ko zna koji put u proteklom periodu, i danas su kandidati i kandidatkinje liste Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Novi Sad za odbornike u Skupštini grada razgovarali sa građanima ispred pijace u Kisaču.
Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 06. 2020. | Komentara: 0

Novosađane raduje ujedinjenje vojvođanskih stranaka!

Građani i građanke Novog Sada i prigradskih naselja sa kojima su aktivisti i aktivistkinje Vojvođanskog fronta – ujedinjeni za demokratski Novi Sad razgovarali i tokom protekle nedelje (od 24. do 31.maja) na uličnim akcijama širom grada i prigradskih naselja, velikom većinom su poručili da ih raduje ujedinjenje vojvođanskih stranaka u Vojvođanski front.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook