Zrenjaninci organizovali akciju povodom Dana pobede nad fašizmom

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninci organizovali akciju povodom Dana pobede nad fašizmom

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovala je akciju povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope. Aktivistkinje i aktivisti skrenuli su pažnju da fašizam danas možemo da prepoznamo kroz učestale pojave diskriminacije, u manifestacijama punim nasilja i mržnje, kao i kroz slučajeve progona i rasizma.

Ligašice i ligaši  poručili su da je Zrenjanin evropski grad u kojem nema mesta za nasilje, versku ili nacionalnu netrpeljivost.

- Antifašizam je danas evropska vrednost, a fašizam bolest koja će se, ukoliko ne bude sprečena, javljati uvek kada se steknu uslovi. Fašizam se sada manifestuje drugačije nego pre 66 godina, a mi smo tu da se borimo protiv svih njegovih pojavnih oblika. Liga socijaldemokrata Vojvodine svoje postojanje, između ostalog, baštini i na antifašizmu na čemu ćemo i narednih godina istrajavati " poručio je Dejan Čapo, predsednik GrO LSV Zrernjanin, i naglasio da bez Ligine inicijative nikada ne bi bio donet zakon o zabrani manifestacija koje organizuju profašističke i neonaciostičke organizacije. Dan pobede nad fašizmom jedan je od najznačajnijih praznika u evropskom kalendaru, a budući da označava prelomni trenutak u kome je definisan izgled buduće Evrope, od 1986. godine obeležava se i kao "Dan Evrope".

(BILSV, 07.05.2011.)
Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast šampion u uvođenju novih nameta za građane

Zrenjaninska naprednjačka vlast ne prestaje da nas iznenađuje kreativnošću koju pokazuje u izmišljanju novih načina da poveća namete građanima, saopštila je danas odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 07. 10. 2019. | Komentara: 0

Članovi Izvršnog odbora LSV Zrenjanin zahtevaju rešavanje problema kafilerije

Članovi i članice Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin otišli su do kafilerije da izraze svoje nezadovoljstvo zbog širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“ i iskažu stav da se problem mora bez odlaganja rešiti.
Odbori LSV | Nedelja, 06. 10. 2019. | Komentara: 0

Marton: Gradska vlast da se već jednom uozbilji

Smatramo da nije dobro što vladajuća većina i dalje nastavlja sa starom praksom odbijanja svakog našeg predloga. Za dva do tri meseca će se te iste tačke naći na dnevnom redu, jer su to životni problemi naših sugrađana koji moraju da se rešavaju – izjavio je odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook