Zrenjaninska voda - što se grbo rodi ni vreme ne ispravi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 03. 01. 2018. | Komentara: 0

Zrenjaninska voda - što se grbo rodi ni vreme ne ispravi

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predstavnika gradske vlasti i rukovodstva JKP „Vodovod i kanalizacija“ momentalni odgovor na pitanje kada će Zrenjaninci dobiti pijaću vodu. Videli smo da je obustavljena isporuka vode preko postrojenja, jer nije dobijeno odobrenje za rad od nadležnog Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

 LSV

Ovih dana smo svedoci da Ministarstvo zdravlja, kao drugostepeni organ, nije prihvatilo žalbu investitora na odluku Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

Još jednom se dokazalo da je pristup rešavanju problema pijaće vode bio amaterski, neozbiljan i sramotan, jer po zakonu, snabdevanje vodom za piće putem vodovodnih mreža mogu da obavljaju samo javna preduzeća i to pokazuje ozbiljno nepoznavanje zakonske regulative sopstvene zemlje.

Rokovi za izgradnju fabrike vode, koje je naprednjačka vlast objavljivala, probijani su nekoliko puta dugi niz godina. Zatim je nakon kratkog vremena rada postrojenja i samo nekoliko dana posle predstavljanja građanima postrojenja, obustavljeno vodosnabdevanje grada putem prečistača. Za to vreme rukovodstvo JKP „Vodovod i kanalizacija“ i predstavnici gradske vlasti prave loš reality program, najpre sa otvaranjem video prenosa izgradnje postrojenja, a zatim pokušajem medijske akcije obilaska postrojenja za prečišćavanje vode, a sve u cilju skretanja pažnje sa neuspeha u snabdevanju građana Zrenjanina pijaćom vodom.

Pitanje je koliko je još i kakvih problema u vezi sa vodosnabdevanjem za koje javnost ni ne zna. Činjenica ostaje nepromenjena - Zrenjaninci i dalje nemaju pijaću vodu. Tražimo odgovornost za ovakvo zanemarivanje interesa građana. Iako je Zrenjanin od 2012. godine imao tri gradonačelnika i tri direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“, mora se utvrditi ko je odgovoran za ovakvo bahato ponašanje prema građanima Zrenjanina.

Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira da se građanima saopšti u čemu je problem sa obezbeđivanjem pijaće vode, kao i koliko će ona koštati. Ne odustajemo od zahteva da se zakaže tematska sednica Skupštine grada na kojoj bi se našla informacija o problemima vezanim za snabdevanje građana Zrenjanina pijaćom vodom, jer je to problem od životnog značaja za sve Zrenjanince.


mr Dejan Čapo
predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina

 




Odbori LSV | Četvrtak, 31. 05. 2012. | Komentara: 0

Obezbeđena sredstva za početak rekonstrukcije magistralnog vrelovoda

ZRENJANIN - Ministarstvo infrastrukture i energetike Republike Srbije doniralo je 150 miliona dinara bespovratnih sredstava JKP „Gradska toplana“ Zrenjanin za prvu fazu rekonstrukcije magistralnog vrelovoda, a nedavno je potpisan i nov ugovor o nastavku aranžmana sa nemačkim KfW fondom (Razvojna banka Nemačke) koji, pod povoljnim uslovima, kreditira revitalizaciju daljinskih sistema grejanja u 18 gradova Srbije – rekao je u intervjuu za List Zrenjanin Vladimir Tešić, direktor JKP „Gradska toplana”.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 05. 2012. | Komentara: 0

LSV prvi put u vlasti u Sremskim Karlovcima

SREMSKI KARLOVCI - Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Sremski Karlovci verifikovani su mandati odbornicima i izabrani skupštinski organi čime je okončan proces konstituisanja vlasti u ovoj opštini.
Odbori LSV | Nedelja, 27. 05. 2012. | Komentara: 0

LSV u vladajućoj većini u Vršcu

VRŠAC - Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac danas su prisustvovali potpisivanju koalicionog sporazuma između Pokreta vršačka regija-evropska regija i Demokratske stranke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook