Odbornici LSV Maksimoviću predali crveni karton za Dujina

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 14. 11. 2019. | Komentara: 0

Odbornici LSV Maksimoviću predali crveni karton za Dujina

Novi Sad, 14. novembar 2019 - Iako su odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Novi Bečej tražili da dnevni red sednice bude dopunjen tačkom kojom bi Saša Dujin, direktor Turističke organizacije Novi Bečej, bio smenjen zbog poslednjeg u nizu skandala kojim je oštetio ugled opštine, vladajuća većina koju čine SNS-SRS-DS to nije prihvatila. Oštro osuđujući ovakav postupak, odbornica LSV Nevena Subotić uručila je crveni karton predsedniku opštine Saši Maksimoviću, podsećajući ga da je u izjavi za medije rekao da Dujin već ima žuti, pa LSV očekuje da mu bude uručen crveni.

LSV

Čak je i Damir Zobenica, jedan od potpredsednika pokrajinskog parlamenta i član Predsedništva SNS-a rekao da će, „ako su navodi da je Dujin automobilom prošao kroz nedozvoljenu zonu gde su se nalazila deca tačni, on sasvim sigurno biti smenjen“, ali lokalni naprednjaci su se oglušili o principe političkog i moralnog ponašanja u ovakvim situacijama i odbijaju da ga smene.

Pokušavajući da umanje krivicu njihovog direktora navodili su da je u parku bilo samo jedno dete, medijima slagali da je to jedini put do Turističke organizacije, iako svi znaju da je Dujin prevozio ketering za stranačku slavu SNS i da je njihovo unutarstranačko pitanje da li će Dujin biti kažnjen.

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Novog Bečeja u obrazloženju zahteva za razrešenje dužnosti Saše Dujina, naveli su da s obzirom na to da je samo u toku ove godine dva puta naneo nenadoknadivu štetu ugleda opštini Novi Bečej, kao i Turističkoj organizaciji Novi Bečej i da to nije jedini skandal koji je priredio javnosti, očekuju da skupština traži njegovu ostavku.

Da podsetim, prilikom dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Dujin je u direktnom prenosu izrekao rečenicu da se u ovim krajevima kaže da se mađarski najlakše uči spavanjem sa Mađaricom što je prikazalo njegovu nesposobnost da se primereno ponaša u situacijama u kojima se može naći, njegovu nesenzibilnost prema ženama i nacionalnim manjinama.

Poslednji u nizu skandaloznih događaja je vožnja automobila kroz pešačku zonu parka kada je ugrozio najmlađe stanovnike naše opštine i njihove roditelje.

Od ranijih skandaloznih, neprofesionalnih i neprikladnih radnji može se još izdvojiti uzimanje otpremnine iz Narodne biblioteke Novi Bečej, koja automatski isključuje mogućnost zapošljavanja u sledećem javnom preduzeću što Dujina nije sprečilo da se o tu odredbu ogreši i zaposli u turističkoj organizaciji.

O tome koliko je problematičan njegov ostanak na čelu bilo kog javnog preduzeća govori i sudski postupak, a koji je protiv njega vođen jer je sa mesta direktora JP Radio Novi Bečej optužen da je zloupotrebio položaj i radio finansijski oštetio. 

Odbornici LSV u SO Novi Bečej tvrde da je dalji ostanak Saše Dujina na mestu direktora Turističke organizacije Novi Bečej štetan za građane opštine i za njen ugled i traže od SNS da poštuje pravila demokratskog funkcionisanja predstavničkog sistema vlasti, jer smena Dujina nije unutarstranačko pitanje već problem predstavnika građana koji o njemu treba da razmatraju u lokalnom parlamentu u ime onih koji su ih na ta mesta izabrali.

Opštinski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi BečejSaopštenja | Nedelja, 09. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV pita vladu šta je sa ledolomcima u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić dokle se stiglo sa rešavanjem problema nedostatka ledolomaca na našim rekama.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook