Odluka Apelacionog suda u slučaju Gorana Davidovića je sramno smejanje u lice pravdi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 09. 04. 2019. | Komentara: 0

Odluka Apelacionog suda u slučaju Gorana Davidovića je sramno smejanje u lice pravdi

Novi Sad, 09. april 2019 - Odluka Apelacionog suda da oslobodi Gorana Davidovića za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrepeljivosti je sramno smejanje u lice pravdi.

I laiku je jasno je da se ne može poistovećivati prekršajna kazna i krivično delo.
Zato sada oni koji su ovakvu presudu doneli, moraju ozbiljno da razmisle kakvu su poruku poslali i domaćoj i međunarodoj javnosti.

LSV
 
Takođe, trebalo bi da se zapitaju i da li su time postali direktno saučesnici u daljem raspirivanju nacionalne i verske mržnje.

Od ranije je poznato da ovakve presude, odnosno nekažnjavanje počinilaca samo ohrabruje one koji su činili krivična dela da ih čine još više, a one koji nisu - uverava da je to legalan metod odnosa prema neistomišljenicima.

Ako ne postoji kazna za okupljanje fašista i napad na antifašističku kolonu i razbijanje glava antifašistima, to znači da je takvo ponašanje dozvoljeno.

Ne treba očekivati da će antifašisti to mirno trpeti. Već su pokazali da umeju da izađu na ulicu i da suprotstave.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook