Država da konačno otkrije istinu o stradanju gardista!

 
 
Izbori u LSV
Omladina LSV | Subota, 15. 06. 2013. | Komentara: 0

Država da konačno otkrije istinu o stradanju gardista!

NOVI SAD, 15. jun - Osam godina traje agonija porodica stradalih vojnika Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića u potrazi za istinom o stradanju njihovih sinova u vojnom objektu “Karaš” na Topčideru, 5. oktobra 2005.

LSV

Kada je pre dve godine uhapšen Ratko Mladić, za trenutak smo se ponadali da bi konačno mogli saznati kako su usred Beograda, u trenutku kada Srbija nije ratovala poginula dvojica mladića.

Iz godine u godinu, Omladina LSV je u više navrata jasno poručila da je najmanje što se može učiniti za dvojicu mladića koji su služili svojoj otadžbini to da se država konačno probudi, angažuje sve svoje službe i pronađe odgovorne za njihovu smrt.

Omladina LSV nikada neće odustati od toga da se ovaj slučaj rasvetli i da se pred lice pravde takođe izvedu i oni koji su eventualno doprineli da se istina skriva. 

Država duguje istinu o pogibiji Dragana i Dražena ne samo njihovim roditeljima, nego i svim mladim ljudima.

Srbija nema prava da olako prelazi preko gubitka dva mlada života.

Omladina 
Lige socijaldemokrata VojvodineOmladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.
Omladina LSV | Utorak, 28. 11. 2017. | Komentara: 0

LSVO na Kongresu Mladog Foruma

Sekretar za međunarodnu saradnju Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Zimonjić boravio je na Kongresu Mladog Foruma i sastanku organizacije SD9 koji su proteklog vikenda održani u Ljubljani. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook