I zrenjaninski ligaši dali krv

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 12. 09. 2011. | Komentara: 0

I zrenjaninski ligaši dali krv

ZRENJANIN - Drugi put ove godine članice i članovi Omladine Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi na Odeljenju za transfuziologiju Opšte bolnice "Đorđe Joanović".

LSVO

"Ovu akciju organizujemo već godinama unazad, a otvorena je za učešće svih naših članica i članova. Cilj je motivisanje što većeg broja mladih na ovaj human čin, jer na taj način oni pomažu onima kojima je to najpotrebnije" istakla je Božana Vukadinović, predsednica Omladine GrO LSV Zrenjanin. Dodala je da je jedan od ciljeva formiranje "Kluba 25", kako bi Omladina GrO LSV Zrenjanin u bliskoj budućnosti bila još prepoznatljivija i uspešnija. Podsetimo, "Klub 25" okuplja mlade volontere oko ideje negovanja zdravih stilova života, dobrovoljnog davalaštva i širenja mreže davalaca. Suština je da najmanje 25 mladih, uzrasta od 18 do 25 godina, žele da najmanje 25 puta u životu daju krv i da ličnim angažovanjem na promociji davalaštva privuku još 25 mladih u Klub. Ideja je potekla iz Zimbabvea, 1993. godine, da bi se potom  proširila i na evropske zemlje. Prvi "Klub 25" u Srbiji osnovan je u Kikindi 2008. godine.

(BILSV, 12. 09. 2011.)




Omladina LSV | Ponedeljak, 18. 04. 2011. | Komentara: 0

Potpisan Sporazum o saradnji LSVO i SDP BiH

ZRENJANIN - Omladina Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu bila je tokom vikenda domaćin delegaciji Foruma mladih Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine iz Lukavca. Cilj posete bilo je potpisivanje Sporazuma, kojim je dogovorena saradnja dve organizacije na nivou gradova Zrenjanina i Lukavca, a sa ciljem razvoja prijateljskih veza i saradnje u oblastima kulture, sporta, turizma, ekonomije i politike.
Omladina LSV | Nedelja, 20. 03. 2011. | Komentara: 0

LSVO širom Vojvodine organizovao akciju

NOVI SAD - Članovi Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine organizovali su tokom proteklog vikenda, u više mesta širom pokrajine, akciju "Probudi se". Oni su svojim sugrađanima i sugrađankama delili promotivne materijale, a akcija je organizovana sa ciljem da motiviše mlade ljude da se aktivnije uključe u politiku i na taj način postanu aktivni u procesu donošenja odluka, koje ih se tiču.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook