LSVO Novi Sad očistila grob Svetozara Markovića Toze

 
 
Izbori u LSV
Omladina LSV | Subota, 13. 07. 2013. | Komentara: 0

LSVO Novi Sad očistila grob Svetozara Markovića Toze

NOVI SAD - Članice i članovi Gradskog odbora Omladine LSV Novi Sad očistili su danas grobno mesto gde je sahranjen Svetozar Marković Toza, na Almaškom groblju,čime su odali počast ovom borcu za slobodnu misao obeleživši ujedno 100 godina od njegovog rođenja i 70 godina od njegove smrti.

LSV

Omladinke i omladinci su, obišavši pre nekoliko dana ovu lokaciju, istu zatekli ruiniranom stanju, zaraslu korovom. Predsednica GrO LSVO Novi Sad Kristina Vuljaj kazala je da su, zbog Tozinog značaja, odlučili da je urede.

- Na današnji dan, pre 100 godina, rođen je Svetozar Marković Toza. Grobno mesto ovog aktivnog borca za slobodu misli, neustrašivog borca protiv fašizma i velikog Vojvođanina bilo je neprepoznatljivo i nikome nije padalo na pamet da se za to pobrine. U duhu ideologije koju je on sledio, Omladina je načinila radnu akciju i učinila ono što gradski čelnici nisu našli za shodno da urade, po svojoj dužnosti - rekla je Vuljaj, dodajući da se nada da će se ubuduće poštovati ovo mesto.

(BILSV, 13.07.2013)Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.
Omladina LSV | Utorak, 28. 11. 2017. | Komentara: 0

LSVO na Kongresu Mladog Foruma

Sekretar za međunarodnu saradnju Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Zimonjić boravio je na Kongresu Mladog Foruma i sastanku organizacije SD9 koji su proteklog vikenda održani u Ljubljani. 
Omladina LSV | Sreda, 06. 09. 2017. | Komentara: 0

Razumevanje i komunikacija prioriteti međunarodne saradnje

U periodu od 25. do 27. avgusta održan je letnji kamp Lollipop, u organizaciji Mladog foruma Socijaldemokratske stranke Slovenije, na kom je Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine imala svog predstavnika.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook