LSVO Zrenjanin odala počast žrtvama Holokausta

 
 
Izbori u LSV
Omladina LSV | Ponedeljak, 28. 01. 2013. | Komentara: 0

LSVO Zrenjanin odala počast žrtvama Holokausta

ZRENJANIN – Gradska organizacija Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin obeležila je 27. januar - Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta polaganjem venca na mestu nekadašnje sinagoge u Zrenjaninu.

LSV

- Liga već tradicionalno učestvuje u obeležavanju ovog datuma u saradnji sa Jevrejskom zajednicom u Zrenjaninu. I ove godine smo tu da kažemo glasno poruku – da se nikad ne ponovi, da se nikad ne zaborave žrtve i nikad više ne dozvoli mržnja na osnovu rasne, verske, nacionalne ili bilo koje druge pripadnosti – istakao je potpredsednik LSVO Zrenjanin Goran Vrbaški, dodajući da je u današnje vreme posebno važno biti istrajan u insistiranju na poštovanju ljudskih prava i principijelnom ukazivanju na nepoštovanje istih.

Holokaust označava 12 godina nacističkog progona Jevreja u kojem je ubijeno oko šest miliona pripadnika tog naroda. Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta ustanovljen je 1. novembra 2005. godine rezolucijom Generalne skupštine UN na dan kada je 1945. oslobođen Aušvic-Birkenau, najozloglašeniji logor smrti u porobljenoj Evropi.


(BILSV, 28.01.2013)Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.
Omladina LSV | Utorak, 28. 11. 2017. | Komentara: 0

LSVO na Kongresu Mladog Foruma

Sekretar za međunarodnu saradnju Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Zimonjić boravio je na Kongresu Mladog Foruma i sastanku organizacije SD9 koji su proteklog vikenda održani u Ljubljani. 
Omladina LSV | Sreda, 06. 09. 2017. | Komentara: 0

Razumevanje i komunikacija prioriteti međunarodne saradnje

U periodu od 25. do 27. avgusta održan je letnji kamp Lollipop, u organizaciji Mladog foruma Socijaldemokratske stranke Slovenije, na kom je Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine imala svog predstavnika.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook