LSVO Zrenjanin odala počast žrtvama Holokausta

 
 
Izbori u LSV
Omladina LSV | Ponedeljak, 28. 01. 2013. | Komentara: 0

LSVO Zrenjanin odala počast žrtvama Holokausta

ZRENJANIN – Gradska organizacija Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin obeležila je 27. januar - Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta polaganjem venca na mestu nekadašnje sinagoge u Zrenjaninu.

LSV

- Liga već tradicionalno učestvuje u obeležavanju ovog datuma u saradnji sa Jevrejskom zajednicom u Zrenjaninu. I ove godine smo tu da kažemo glasno poruku – da se nikad ne ponovi, da se nikad ne zaborave žrtve i nikad više ne dozvoli mržnja na osnovu rasne, verske, nacionalne ili bilo koje druge pripadnosti – istakao je potpredsednik LSVO Zrenjanin Goran Vrbaški, dodajući da je u današnje vreme posebno važno biti istrajan u insistiranju na poštovanju ljudskih prava i principijelnom ukazivanju na nepoštovanje istih.

Holokaust označava 12 godina nacističkog progona Jevreja u kojem je ubijeno oko šest miliona pripadnika tog naroda. Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta ustanovljen je 1. novembra 2005. godine rezolucijom Generalne skupštine UN na dan kada je 1945. oslobođen Aušvic-Birkenau, najozloglašeniji logor smrti u porobljenoj Evropi.


(BILSV, 28.01.2013)Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook