Ministar Obradović da podnese ostavku!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 26. 06. 2013. | Komentara: 0

Ministar Obradović da podnese ostavku!

NOVI SAD - Krajnje je vreme da ministar prosvete Srbije Žarko Obradović podnese ostavku.

LSV

Ne samo zbog čitave zbrke koja je nastala oko male mature pa se sad testovi ne računaju, a mala matura važi ili se ona ne poništava, ali se rezultati ne vrednuju.

I, ne samo zbog stresa koji je to proizvelo kod dece i roditelja.

Ostavku treba da podnese zbog sve one dece koja su vredno učila, a sada im se trud ne isplati, ili su suočeni sa najrazličitijim nepravdama oko upisa.

Ostavku treba da podnese i zbog toga što su preliminarni rezultati iz srpskog jezika gori od prošlogodišnjih i što su neki đaci uopšte imali potrebu da kupuju rešenja za test iz matematike.

Nakon svega toga, ministar ima potrebu jedino da kaže: „Naše odgovornosti nema“.

Ministar Obradović koji danas ukazuje da su indicije o krađi testova postojale i ranijih godina i pita zašto krivci nisu pronađeni, kao da previđa da je i pre ovog mandata na čelu ministarstva prosvete u vladi Mirka Cvetkovića bio ministar u istom resoru pune četiri godine.

On ima moralnu odgovornost što se država i njegovo ministarstvo bruka pred sobom, pred svetom i pred tom decom.

Njegova ostavka ili smena, bila bi poruka svima, a pre svega malim maturantima i mladim ljudima uopšte, koji  još uče o tome šta je odgovornost. I, da li ta odgovornost uopšte postoji u Srbiji kada je reč o visokim političkim i državnim funkcionerima.

Omladina
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Omladina LSV | Ponedeljak, 18. 04. 2011. | Komentara: 0

Potpisan Sporazum o saradnji LSVO i SDP BiH

ZRENJANIN - Omladina Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu bila je tokom vikenda domaćin delegaciji Foruma mladih Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine iz Lukavca. Cilj posete bilo je potpisivanje Sporazuma, kojim je dogovorena saradnja dve organizacije na nivou gradova Zrenjanina i Lukavca, a sa ciljem razvoja prijateljskih veza i saradnje u oblastima kulture, sporta, turizma, ekonomije i politike.
Omladina LSV | Nedelja, 20. 03. 2011. | Komentara: 0

LSVO širom Vojvodine organizovao akciju

NOVI SAD - Članovi Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine organizovali su tokom proteklog vikenda, u više mesta širom pokrajine, akciju "Probudi se". Oni su svojim sugrađanima i sugrađankama delili promotivne materijale, a akcija je organizovana sa ciljem da motiviše mlade ljude da se aktivnije uključe u politiku i na taj način postanu aktivni u procesu donošenja odluka, koje ih se tiču.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook